fbpx

Gratis vareprøver, høy kvalitet, nettsalg og billigere: Den legale cannabisindustrien i Canada sliter

Gratis vareprøver, høy kvalitet, nettsalg og billigere: Den legale cannabisindustrien i Canada sliter

“Businessen har aldri vært bedre for de illegale cannabisleverandørene i Canada.”

Det hevder CEO i den canadiske cannabisprodusenten OrganiGram Holdings Inc., Greg Engel, som i et intervju med Yahoo Finance ber myndighetene i Ottawa om å gripe inn mot boomen i det illegale markedet.

Ifølge Engel står de lisensierte selskapene overfor “enorme problemer” med det svarte markedet.

“Vi hører historier om online salg og leveranse samme dag, folk som går rundt i større byer i Canada og deler ut gratis vareprøver med web-adresse og telefonnummer. De gjør ting vi aldri vil kunne gjøre.”

Stigmaet er vekke. Canadierne føler seg nå komfortable med å kjøpe fra illegale selgere

Engel hevder videre at legaliseringen har skapt en interesse for cannabis man aldri før har sett, og fjernet det historiske stigmaet. Den har også gjort at canadiere føler seg komfortable med å kjøpe fra illegale selgere. “De ser bare på cannabis som legalt“, konstaterer Engel.

Han klager spesielt på illegalt salg på nettet: “Du kan gå på nettet nå og finne 50 [illegale] nettsteder som sender deg varene som over natten-pakke.”

En av fordelene de illegale selgerne har, er lavere pris. Mens den legale markedsprisen for et gram var 9,70 dollar i fjerde kvartal i fjor, var den tilsvarende prisen på det illegale markedet 6,51 dollar. 32,9% lavere.

I 4. kvartal 2018 hadde det illegale markedet 80% markedsandel

Nick Pateras ved Lift & Co, et selskap som analyserer cannabisindustrien, uttaler til Yahoo Finance at den illegale cannabisen dertil er av høy kvalitet og at den kommer i former som ikke er tillatt i Canada, som konsentrater og som edibles (spiselig eller drikkbar form).

Konsekvensen er i alle fall at av et totalmarked for cannabis anslått av Statistics Canada til 5,9 milliarder dollar i fjerde kvartal 2018, utgjorde det illegale salget 4,7 milliarder. Altså 80%.

Se også: “Jeg leverer hjem til deg”. Dealere om cannabislegaliseringen i Canada

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com