Narkotikapolitikk | Studie: Kostnadene ved cannabislegalisering langt høyere enn inntektene i Colorado
4467
post-template-default,single,single-post,postid-4467,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Studie: Kostnadene ved cannabislegalisering langt høyere enn inntektene i Colorado

Forskningsinstituttet QREM har på oppdrag for Centennial Institute ved Colorado Christian University utført en studie av konsekvensene av cannabislegaliseringen i delstaten. Studien har blant sammenlignet jobbskaping og skatteinngang som følge av legaliseringen med kostnadene legaliseringen har medført.

Kostnadene er konservativt anslått, blant annet siden man – i likhet med tobakksindustrien i sin tid – ikke vil ha kunnskap om de fulle helsekonsekvensene på flere tiår.

En hovedkonklusjon i rapporten er at for hver dollar delstaten tok inn i cannabisrelaterte skatter og avgifter, pådro den seg 4,5 dollar i skadekostnader. De største kostnadene var knyttet til helsevesenet og drop-outs fra skolesystemet.

Skadene forårsaket av førere som tester positivt på cannabis (som ikke nødvendigvis betyr at ulykken var forårsaket av cannabis) er anslått til 25 millioner dollar. 69% av cannabisbrukerne vedgår at de på et tidspunkt har kjørt i påvirket tilstand, og 27% bekrefter at de gjør det daglig.

 

Ingen kommentarer

Beklager, kommentarskjemaet er stengt på dette tidspunktet.