Narkotikapolitikk | Studie: Mer skadelig cannabis i Europa
16292
post-template-default,single,single-post,postid-16292,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Studie: Mer skadelig cannabis i Europa

En studie utført av forskere ved King’s College London og University of Bath som nylig ble publisert i tidsskriftet Addiction, har sett på utviklingen i styrkegraden for marihuana og hasj i Europa. 

De har tatt for seg tall fra 28 EU-land samt Norge og Tyrkia. Tallene viser at innholdet av THC (den psykoaktive ingrediensen i cannabis) i marihuana økte fra 5% i 2006 til 10% i 2016. For hasj økte THC-nivået fra 8% i 2006 til 17% i 2016.

Forskningsleder Dr. Tom Freeman uttaler til Science Daily at «resultatene viser at hasj har endret seg raskt i Europa, noe som resulterer i et mer potent produkt som gir mer verdi for pengene».

Skadelig effekter av THC er blant annet paranoia og svekket hukommelse ifølge Science Daily. Hasj inneholder cannabidiol (CBD) som antas å kunne redusere noen av disse skadelige effektene.  Cannabidiol-nivået har imidlertid ikke økt med det økte THC-nivået, ifølge Dr. Freeman fant forskerne «either stable or decreasing levels of CBD».

 

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar