fbpx

15 millioner amerikanere kjørte i cannabisrus siste måned

15 millioner amerikanere kjørte i cannabisrus siste måned

Som vi har rapportert om mange ganger på disse sidene, er bilkjøring etter å ha inntatt cannabis utbredt i USA. En nylig undersøkelse viser at siste måned kjørte hele 15 millioner amerikanere bil innen én time etter å ha inntatt stoffet.

Det skremmer meg, og det burde skremme alle. Og det burde spesielt skremme foreldre

Studien viste også at 70% av de spurte mente det var liten sannsynlighet for å bli tatt for kjøring i påvirket tilstand.

Tom Woodward fra Maryland’s drug recognition expert program uttaler til Baltimore Sun at siden rusen er annerledes enn for alkohol, “anser folk det ikke som så ille”.

Se også: 39% av cannabisbrukere hevdet å gå på jobb beruset hver uke

Studien viste videre at den generasjonen som i størst grad kjørte i cannabispåvirket tilstand var millennials med 14%, tett fulgt av den påfølgende generasjon Z med 10%.

Woodward påpeker videre at “Folk pleide også å tro at de ikke kunne bli tatt for å kjøre under påvirkning fra alkohol, inntil vi fikk offentlige informasjonskampanjer. Den holdningen er endret, og jeg tror den kan endres for cannabis også”.

Se også: USA: 48% av cannabisbrukere mener det er OK å kjøre i påvirket tilstand

Cannbis-relaterte dødsulykker (der cannabis ble påvist i blodet og ikke nødvendgvis årsak til ulykken) i Maryland økte fra 34 i 2017 til 60 i 2018.

Mike Gimbel, tidligere rusavhengig og tidligere drug czar i Balitmor, uttaler til avisen at “Jeg tror vi er på vei ned en feil veg her, for vi later som det er 1969, og det er det ikke. Dette er ikke Pappas marihuana“, og refererer med det til mangedoblingen av THC-konsentrasjon som har funnet sted de senere årene.

“Og vi bare blåser av det som om det ikke er noen stor sak. Det skremmer meg, og det burde skremme alle. Og det burde spesielt skremme foreldre”.

Se også: Stadig høyere andel av trafikkdrepte førere i Colorado tester positivt på cannabis

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com