fbpx

20 000 utsalgssteder for narkotika i Mexico by

20 000 utsalgssteder for narkotika i Mexico by

Avdeling for offentlig sikkerhet i Mexico by anslo i 2015 at det var 13 000 utsalgssteder for narkotika i byen. En ny rapport fra samme etat anslår nå antallet å være 20 000, en økning på nær 50%. Etaten slår nå alarm og viser til at veksten i brukere hovedsaklig er blant barn og ungdommer.

Økende vold er også et problem. Politiet har identifisert en “korridor” av bydeler som er særlig hardt rammet av narkotikarelatert vold. Stoffene det selges mest av i disse bydelene er kokain og metamfetamin, med cannabis på en tredjeplass. Man antar at dette konsumet av stoffer som er kjent for å kunne utløse aggresjon, ligger til grunn for den spesielt høye voldsøkningen i disse bydelene.

 

Kriminologen Manolo Oropeza Rodríguez uttaler til El Universal:

 

“Problemet er at myndighetene ikke erkjenner at de har en stor narkotikakonflikt, og at de tror at de bekjemper problemet ved å arrestere 10, 20 eller 100 selgere. Men slik er det ikke, man må angripe strukturen bak selgerne, man må vite hvem som forsyner dem.”

 

Sosiologen Elene Martínez fremholder til avisen at svaret også ligger på det sosiale feltet:

 

“Arbeidet må gjøres av foreldrene og av skolen. Det er viktig å gjøre barna kjent med faren stoffene representerer. […] Å angripe problemet fra den sosiale siden er et langsiktig intiativ, det finnes programmer som kan være effektive, men det krever monitorering og oppfølging – noe myndighetene ikke er interessert i.”

 

Se også: Hvorfor ligger 41 av verdens 50 farligste byer i Latin-Amerika?

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com