fbpx

20% økning i cannabisbruk blant canadisk ungdom i årene før legaliseringen

20% økning i cannabisbruk blant canadisk ungdom i årene før legaliseringen

Cannabisbruken blant unge økte under de tre årene før cannabislegalisering i Canada. 

Forskere ved University of Waterloo har gått gjennom 230 000 spørreskjema fra canadisk ungdom fra 9. til 12.klasse i Ontario og Alberta. På de tre årene forut for legaliseringen i fjor høst, økte antallet ungdommer som hadde brukt cannabis siste år med 20%.

Også antallet unge som bruke cannabis ukentlig viste en viss økning på 11%.

Se også: Narkotikabruk blant ugdom øker i hele Norge

Leder for studien, Alex Zuckermann, uttaler til Science Daily at “problemet utviklet seg mens legalisering ble diskutert, men før konkrete skritt for å endre loven ble tatt”.

“Med snakk om total legalisering begynte vi å se at holdningene til cannabis begynte å endres. Før det viste bruk blant ungdom en nedadgående trend”  

“Med utbredelsen av medisinsk cannabis og snakk om total legalisering, begynte vi å se at holdningene til cannabis begynte å endres fra 2014. Før det viste bruk blant ungdom en nedadgående trend. Disse endringene kan ha bidratt til økt bruk blant ungdom.”

Studiet viser videre at økningen var høyest blant jenter og blant ungdom med urinnvåner-bakgrunn. Zuckermann peker på at årssaken til den sterke økningen blant jenter kan være at deres bruk tradisjonelt har vært mer stigmatisert slik at en normalisering har en sterkere effekt på dem.

Se også: Cannabisbruk i ungdommen et eksperiment som kan svekke evnen til livsmestring

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com