fbpx

Brukerorganisasjon: 50% handler fortsatt cannabis på det svarte markedet i Colorado

Brukerorganisasjon: 50% handler fortsatt cannabis på det svarte markedet i Colorado

Legaliseringen av cannabis i Colorado var ment å skulle ta knekken på de kriminelle nettverkene som styrte dette markedet. Men fire år etter legaliseringen lever det svarte markedet i beste velgående.

 

Selv om det er 500 utsalgssteder for rekreasjonell cannabis ifølge en reportasje på CBC.com, opplever det svarte markedet en boom.

 

Mange kriminelle aktører bruker Colorado som base for å produsere cannabis som selges til andre delstater som ikke har legalisert. De dyrker cannabis i leide hus, i lagerbygninger, eller kamuflert som legale produsenter.

 

Se også: To tredeler av cannabisbutikkene i Los Angeles er illegale

 

Men også brukerne i Colorado foretrekker å handle fra de kriminelle. Larissa Bolivar fra Cannabis Consumers Coalition forteller til nettstedet at en undersøkelse de har foretatt blant brukere, viser at knapt 50% har fortsatt å kjøpe cannabis illegalt. De handler gjennom venner, eller de holder seg til den samme dealeren de brukte før legaliseringen.

 

Noen viser til at de ikke vil bli sett i de offisielle utsalgsstedene, som for eksempel sykepleiere, eller at det ikke er noe finnes noe lokalt utsalgssted. Andre igjen kan ikke bruke disse, som ungdom under 21 år eller yrkesgrupper som trailersjåfører som ikke har tillatelse til å bruke cannabis.

 

Men talspersonen for brukerorganisasjonen tror at hovedårsaken er avgiften på rekreasjonell cannabis. I Denver utgjør denne for eksempel 23,15%.

 

“Hvis jeg kan spare 5 dollar på cannabis, utgjør det prisen på en lunsj”, uttaler Larissa Bolivar til nettstedet.

 

Se også: 12 700 illegale cannabisfarmer i Humboldt county i California

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com