fbpx

6 av 10 cannabisbutikker i Los Angeles er illegale

6 av 10 cannabisbutikker i Los Angeles er illegale

CNBC har besøkt 10 av de illegale cannabisutsalgsstedene i Los Angeles med skjult kamera. I motsetning til de legale utsalgsstedene, tilbys her muligheten for å innta cannabis i butikken, her tilbys gratis cannabis mot en positiv anmeldelse på Weedmaps.com, her holdes åpent etter den obligatoriske stengetiden kl 22, her selges mer enn den daglige kvoten de legale må forholde seg til.

55% av de stengte illegale butikkene er i sving igjen på under en uke

Og ikke minst selges det billigere. Langt billigere.

Cameron Wald, visepresident i et selskap som har fire legale butikker i byen, uttaler til CNBC at de illegale konkurrentene kan selge varene 40% rimeligere enn dem: “Vi må konkurrere med folk som ikke betaler avgifter. De betaler ikke for lisensene. De betaler ikke byen”.

Så hvor stort er problemet? CNBC refererer en rapport fra New Frontier Data som anslår det illegale cannabismarkedet i USA til 70 milliarder dollar, 7 ganger så stort som det legale. En studie av Applied Development Economics fra i år estimerer den illegale etterspørselen i California til 6,2 milliarder dollar.

Se også: Canada: Legal 80% dyrere enn på det svarte markedet

På Weedmaps vises de 186 legale utsalgsstedene i Los Angeles. Og 229 illegale.

Men LAPD anslår at det reelle tallet illegale butikker nok er nærmere 259.

Mike Feuer ved påtalemyndigheten i Los Angeles påpeker at de har stengt 151 illegale utsalgssteder, mens etterforsker Vito Ceccia ved politiet kommenterer at 55% av de stengte butikkene er i sving igjen på under en uke.

Virgil Grant som driver tre legale butikker i LA har et forslag til løsning: “Lavere avgifter, eller å fjerne avgiftene fullstendig inntil videre så vi kan ta de samme prisene som alle andre”.

Se også: Legale cannabisbutikker i California er aktive i det svarte markedet

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com