fbpx

Å stenge illegale cannabisbutikker i California er som å spille «whack-a-mole»

Å stenge illegale cannabisbutikker i California er som å spille «whack-a-mole»

Hundrevis av illegale cannabisfarmer i nordlige California leverer til hundrevis av illegale utsalgssteder i den sørlige del av delstaten. Det svarte markedet lever ikke bare i beste velgående, men det har mange steder økt.

En av fordelene som ble solgt inn med en legalisering, var å frigi kapasitet for ordensmakten.  Sheriff i Mendocino County uttaler imidlertid til New York Times at «legaliseringen har sannelig ikke gjort oss arbeidsledige». Californias guvernør, Gavin Newsom, har uttalt at den illegale cannabisproduksjonen i California blir «verre, ikke bedre«, og forflyttet nylig en kontingent fra Nasjonalgarden fra den meksikanske grensen for heller å gå etter delstatens egen illegale cannabisproduksjon.

«Dette begynner å bli latterlig»
– Innehaver av legal cannabisbutikk

De legale utsalgsstedene som har tatt jobben og investeringen å anskaffe de nødvendige lisenser er rasende. «Dette begynner å bli latterlig» sier én eier av en cannabisbutikk, Robert Taft Jr., og viser til de illegale cannabisbutikkene som omgir ham. I motsetning til de illegale konkurrentene betaler forretningen hans totalt 32,25% avgift på cannabisen de selger. Han har sendt 450 klager til reguleringsmyndighetene.

Direktør for avdeling for cannabisregulering i Los Angeles, Cat Packer, peker på at de illegale butikkene starter opp igjen like fort som de blir stengt av myndighetene. Det er som et whack a mole-spill, sukker han.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com