fbpx

Aftonbladet: Svenske samfunnsinstitusjoner infiltreres

Aftonbladet: Svenske samfunnsinstitusjoner infiltreres

Gjengenes rivalisering med likvideringer og granatangrep på gatene i svenske storbyer er dramatisk. men likevel bare overflaten av problematikken. Den dype påvirkningen av samfunnets institusjoner og sektorer gjennom vold og korrupsjon vil i det lange løp ha enda alvorlige konsekvenser.

Aftonbladet er på sporet av tendensen i en reportasje den 18. september der det blant annet heter at “kriminelle klaner har lykkes å skaffe seg infiltratører på Arbeidsformidlingen, Forsikringskassen og i kommuner”.

Økende kokainbruk i Stockholms-regionen har gjort at Södertäljemafiaen har styrket seg de senere årene.

Dette fremgår av en hemmelig etterretningsrapport utarbeidet av svensk politi som avisen har fått tilgang til. Rapporten peker også på at også kommunale funksjonærer har fått betaling for å utføre tjenester for de kriminelle klanene.

Ifølge rapporten er det Södertälje-nettverket som har lykkes best med denne strategien. For eksempel har en infiltratør på Arbeidsformidlingen godkjent søknader fra kriminelle forretningsdrivende i dette nettverket om å få tilskudd for å ansette slektninger. I et annet eksempel har en ansatt på byggesaksavdelingen i Södertälje kommune hjulpet nettverket med byggetillatelser.

Kontaktene med de offentlige funksjonærene er tilsynelatende etablert på spilleklubber drevet av nettverkets bakmenn samt en kirke.

Södertälje-nettverket (eller Södertälje-mafiaen) er et syrisk kriminelt nettverk med base i Södertälje i utkanten av Stockholm. Ifølge tiltalen i en rettsak i 2011 skal denne mafiaen hatt som mål å ta kontroll over narkotikatrafikken i Sverige. Økende kokainbruk har gjort at denne kriminelle grupperingen har styrket seg de siste årene.

 

Narkotikatrafikantenes målsetning: Territoriell kontroll

Se dypdereportasje på Narkotikapolitikk.no om hvordan narkokriminelle ved hjelp av vold og korrupsjon infiltrerer nettopp næringsliv og offentlig administrasjon samt andre organisasjoner i sivilsamfunet som kirke og klubber. 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com