fbpx

Anders Danielsen Lie: Jeg setter ord på en moralsk magefølelse om rus

Anders Danielsen Lie: Jeg setter ord på en moralsk magefølelse om rus

Anders Danielsen Lie svarer i Aftenposten på de motinnleggene hans kronikk om “den rusliberale skravleklassen” avstedkom.

 

Fra teksten:

 

 

“Moralisme har gjort mye skade på rusfeltet, men jeg tror vi må øve vår toleranse for komplekse sannheter: Tabuer knyttet til rus kan også virke siviliserende og regulerende, på individ- og samfunnsnivå.”

 

“Standal og Sterri skriver at jeg «opererer med et kunstig skille mellom legemidler og rusmidler». Nei, jeg stiller samme strenge krav til dokumentasjon for effekt og sikkerhet uansett hva som testes. Samtidig sier jeg: Rusmidler er ikke helt som andre legemidler.
Hvis et medikament har ruspotensial, vil mange pasienter gjøre de utroligste ting for å presse leger til å skrive det ut. Dette opplever vi på daglig basis.”

 

 

“Så til deres spørsmål om jeg vil slutte å gi morfin og sovemidler av typen z-hypnotika. Opiater (morfin inkludert) er en bærebjelke i all behandling av alvorlige smerter. Moderne medisin ville brutt sammen uten dem. At de også har et alvorlig rus- og avhengighetspotensial, er noe vi stadig strever med.”

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com