fbpx

Antwerpens ordfører: Uunngåelig at kokain korrumperer lokalpolitikken

Antwerpens ordfører: Uunngåelig at kokain korrumperer lokalpolitikken

Ordfører Bart De Wever i Antwerpen uttaler til avisen De Morgen at inntektene fra kokaintrafikken gjennom havnen er så enorme at korrupsjon av lokalpolitikken er uunngåelig. 

 

Antwerpen er Europas nest største havn, og det anslås at halvparten av kokainet som ankommer Europa fra produsentlandene i Sør-Amerika, passerer gjennom denne havna. I følge ordføreren har de voldsomme pengestrømmen fra kokaintrafikken gjennomsyret den belgiske byen. Kokaintrafikanter bygger opp store formuer i eiendom og “entreprenører som ennå ikke har fylt 30 bygger [hus med] banketthaller på 2000 kvadratmeter i marmor.”

 

Se også: Rapport: Nederland er i ferd med å bli en narkostat

 

De Wever uttaler videre at “havna er lekk som en sil” og at “dette kommer til å penetrere hele samfunnet […] og gjennomsyre politikken”.

 

Ifølge The Guardian har kokainbeslagene i Antwerpen økt med 1000% de siste fire årene – fra 4000 kg i 2013 til 40 000 kg i 2017.

 

Man antar at 80% av kokainet som ankommer Antwerpen sendes direkte videre til Nederland for utblanding før det distribueres videre i Europa.

 

Ordføreren fortsetter: “Man kan ikke ignorere det faktum at siden 70-tallet har entreprenører i Nederland blitt styrtrike på narkotikahandel. Først med cannabis og så med syntetiske stoffer og kokain. Denne forretningsmodellen har spredd seg over Europa. Nederlenderne er globale konsulenter. Deres problem har nå blitt vårt problem.”

 

Se også: Londons ordfører: middelklassens kokainbrukere driver gjengvolden

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com