fbpx

Aust-Agder: Ungdommer på 13-14 år tar overdose på GHB

Aust-Agder: Ungdommer på 13-14 år tar overdose på GHB

– De unge bryr seg ikke om hva de putter i seg av rusmidler. De tester mer og er ukritiske til det som tilbys, sier Kim Filskov Michelsen i overdoseteamet i Arendal kommune til Agderposten.

Overdoseteamet er spesielt bekymret for at nalakson og andre motgifter ikke fungerer ved overdose på GHB.

“I tillegg kommer faren ved at mange rusmidler blandes. Da skjer det lettere at du bare sovner stille inn”

– Det eneste som nytter er å holde den forgiftede våken og i live til rusen går over, og selvfølgelig ringe 113.

Ifølge Terje Reinertsen, som også arbeider i byens overdoseteam, har ungdommer helt ned i 13-14 årsalderen tatt overdose på GHB den senere tiden, og det er sannsynligvis store mørketall.

– Det er få som stiller spørsmål om noen kommer på det som egentlig er en alkohol-fest og deler ut korker fra en flaske med noe blankt i. De spør seg ikke hva som er i, fortsetter han.

– I tillegg kommer faren ved at når mange rusmidler blandes, kanskje et beroligende middel med alkohol, så kommer nye effekter som rusmiddelet alene ikke hadde. Da skjer det lettere at du bare sovner stille inn, supplerer hans kollega.

Politistasjonssjef Terje Gundersen i nabobyen Grimstad uttaler til Grimstad Adressetidende at det også i Grimstad har vært saker man antar er knyttet til overdose på GHB, blant annet en trafikkulykke tidligere i høst. Helsepersonell som kom til stedet antok at det dreide seg om et sykdomstilfelle på grunn av bilførers tilstand.

– I alvorlige tilfeller kan det inntre vrangforestillinger, kramper, hemmet pust, bevisstløshet og død, advarer Gundersen, og viser til at det også er små marginer mellom overdose og ikke overdose.

 

Se også

Narkotikabruk blant ungdom øker over hele landet

Narkotikabruken øker blant ungdom over hele landet. Her er et lite utvalg av avissaker fra de siste to ukene:

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com