fbpx

Avisa Sør-Trøndelag: Den nye rusreformen kan føre til mye hasjtåke

Avisa Sør-Trøndelag: Den nye rusreformen kan føre til mye hasjtåke

Avisa Sør-Trøndelag advarer i lederen Den nye rusreformen kan føre til mye hasjtåke mot rusreformen slik den er foreslått av Rusreformutvalget, spesielt i lys av den kraftige økningen i bruk og aksept for narkotika blant barn og ungdom. 

Fra lederen:

Hvis forslaget til ny rusreform blir vedtatt, vil det være frivillig å følge opp med samtaler og urinprøver

Bruk av hasj og syntetiske stoffer som MDMA og ecstacy øker blant de unge. I fjor høst ble det slått alarm ved Averøy ungdomsskole, da det ble kjent at disse stoffene var blitt veldig utbredt blant bygdas ungdom. Foreldre meldte om unger ned i 13-årsalderen som hadde endret atferd over natta og som ikke var til å kjenne igjen.

Og midt i denne virkeligheten skal nå regjeringa legge fram en ny rusreform for Stortinget.”

 

“I dag er det slik at hvis ungdom tas for bruk av narkotika, kan de signere en ruskontrakt, noe som forplikter dem til å delta på samtalemøter og la seg teste for rusbruk. Alternativet er bot eller straff. Hvis forslaget til ny rusreform blir vedtatt, vil det være frivillig å følge opp med samtaler og urinprøver. Det eneste man kan pålegges, er å møte til én samtale.”

Unge brukere blir rett og slett henvist til å bli sittende i hasjtåka helt til de utvikler et alvorlig rusproblem

De som arbeider med rusomsorg ute i kommunene, er tydelige på at de ikke klarer å overbevise ungdom om å kutte ut rusen i løpet av ett møte. Når reformen i tillegg tar høyde for at politiet ikke kan sette inn rettergangstiltak som for eksempel ransaking og sjekk av telefon, risikerer unge brukere veldig lite. De blir rett og slett henvist til å bli sittende i hasjtåka helt til de utvikler et alvorlig rusproblem”

 

Se også

Hjertespesialist har behandlet flere ungdommer i Arendal etter kokainbruk

Agderposten bringer i dag en reportasje fra et stort foreldremøte i Arendal kulturhus tirsdag kveld om kokain og voldstrusler i vanlige3 ungdomsmiljøer i byen. 

Økende narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden

Lokalavisene fortsetter å dekke den økende utbredelsen av narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden. I helgen hadde tre aviser snakket med én russepresident, seks 3.klasseelever og én ruskonsulent.

Norske lokalaviser: narkotikabruk blant mindreårige normaliseres

Noen avisklipp fra de første dagene i mars som viser at normaliseringen av narkotikabruk blant mindreårige fortsetter uforstyrret.

“Mari”, mor til rusavhengig tenåring: “absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”

Agderposten forteller den 25. februar i reportasjen Den digitale dophandelen på Snapchat: – Her får du dop på sølvfat den sterke historien om “Mari” som er mor til en rusavhengig tenåring.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com