fbpx

Barn ned i 9-årsalderen rekrutteres til gjengene i Sverige

Barn ned i 9-årsalderen rekrutteres til gjengene i Sverige

Ifølge en reportasje på abcnyheter.no blir barn ned i 9-årsalderen nå rekruttert av kriminelle gjenger i Sverige.

Ingen våger å tyste på gjengen, en del er så unge at de går i 6. klasse.

Det er nyhetsbyrået TT som har gjennomført en undersøkelse blant sosialtjenestene i landets kommuner om hvordan denne rekrutteringen foregår. Svarene vise at barn helt ned i 9-årsalderen blir rekruttert, og at det viser seg vanskelig å få barna til å bryte med gjengene da de avkreves store pengesummer for å kunne trekke seg ut.

I England der det er anslått at 50 000 barn og ungdommer i praksis er slaver for gjengene som distribuerer narkotika ut i landet med base i storbyene (county lines-gjengene), kjenner en til at gjengene arrangerer ran av barna der de blir fratatt varer eller penger, for slik å sette dem i et gjeldsforhold til gjengen.

14% av kommunene som besvarte undersøkelsen, bekreftet at de hadde problemer med at mindreårige ble rekruttert av gjenger. Det gjaldt også på mindre steder som tradisjonelt ikke har hatt gjengproblematikk. En enhetssjef i sosialtjenesten i Kalmar kommune kommenterer at “Ingen våger å tyste på gjengen, en del er så unge at de går i 6. klasse.”

Hvis man ser storebrødre eller andre ungdommer som står og selger narkotika ved lekeplassen, da er det veldig lett å velge den banen selv når man blir litt eldre

abcnyheter.no skriver i en annen artikkel om hvordan politiet i Rinkeby nå har begynt arbeidet med å forebygge at  barn blir rekruttert til gjenger mens barna er i 6-årsalderen. “Vi må stanset nyrekrutteringen om vi skal få bukt med skytingene og de kriminelle nettverkene som vi sliter med i vårt område” uttaler den lokale politisjefen, og viser til at mange som vokser opp i bydelen sosialiseres inn i en kriminell hverdag. “Hvis man ser storebrødre eller andre ungdommer som står og selger narkotika ved lekeplassen, eller at man blir bedt om å håndtere våpen for eldre kriminelle, da er det veldig lett å velge den banen selv når man blir litt eldre.”

 

Se også

Kraftig økning av barneslaver i Storbritannias “Chicken shop gangs”

Tall fra Storbritannias National Crime Agency viser at antallet saker med britiske barneslaver økte fra 676 i 2017 til 1421 i 2018.

Barneombudet i Storbritannia: 50 000 barn slaver for landets narkogjenger

Storbritannias barneombud Anne Longfield uttaler til Daily Mail at tallet på barn som jobber som slaver for narkogjenger rundt i landet kan være så høyt som 50 000. 

 

Narkotikatrafikantenes målsetning: Territoriell kontroll

Se dypdereportasje på Narkotikapolitikk.no om hvordan narkokriminelle ved hjelp av vold og korrupsjon infiltrerer samfunnets institusjoner og etablerer sosial kontroll over sivilbefolkningen i områdene de trenger å kontrollere. 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com