fbpx

Barneombudet i Storbritannia: 50 000 barn slaver for landets narkogjenger

Barneombudet i Storbritannia: 50 000 barn slaver for landets narkogjenger

Storbritannias barneombud Anne Longfield uttaler til Daily Mail at tallet på barn som jobber som slaver for narkogjenger rundt i landet kan være så høyt som 50 000. 

 

Hun uttalte også at trusselen er like alvorlig som terrorismen for Storbritannia.

 

Tallet ombudet referer til fremkommer gjennom et anslag fra National Crime Agency som estimerer at det er 1000 narkotikagjenger i Storbritannia – såkalte “county lines” (etter telefonlinje – nummer som kundene ringer for å bestille) som selger class A drugs (blant annet heroin og kokain, cannabis er class B). Antallet gjenger er tredoblet de siste tre årene; i 2015 oppga 7 politidistrikter å ha dette problemet mens i år oppgir samtlige 43 at de har slike narkogjenger i sitt territorium.

Middelklasseforeldre kan fortelle at deres barn har blitt rekruttert til narkosalg på skolen eller i idrettsklubber

 

Se også: Storbritannias justisminister: kokainbrukerne har medansvar for gjengvold

 

Hver av disse består av 30-50 barn som brukes som selgere eller vaktposter. Lederne befinner seg gjerne i storbyene. Tidligere sendte disse barn fra byene som kurerer, mens de siste årene har disse begynt å rekruttere barn og ungdom i småbyer og på landsbygda som bedre kjenner forholdene og som lettere kan operere uten å vekke oppsikt. De som er mest utsatt for å bli rekruttert er nå 15-16 år gamle hvite ungdommer.

 

Anne Longfield uttaler videre til avisen at hun nå treffer middelklasseforeldre som kan fortelle at deres barn har blitt rekruttert til narkosalg på skole, i idrettsklubber eller på lekeplasser. Hun forteller at det dreier seg om barn som gjør det bra på skolen, men som havner i dårlig selskap. Men det er også ofte barn med problemer i familien. De som går hjem alene er ofte lette bytter for de som rekrutterer til gjengene.

 

Se også: Londons ordfører: Middelklassens kokainbrukere driver gjengvolden

 

Barneombudet kan videre fortelle at metodene gjengene bruker er ekstremt ondskapsfulle:

 

“Ofte er en del av prosessen at gjengen arrangerer et overfall på et barn som gjør sin første transportjobb. Når barnet returnerer tomhendt, får det bank og beskjed om at nå skylder du oss penger for både det tapte stoffet og eventuelt telefonen. 

 

Hvis de bestrider gjelden og prøver å rive seg løs, blir de truet med ekstrem vold, ikke bare mot dem selv, men også mot deres foreldre og søsken

 

Gjengen sier at ingen bryr seg om deg nå, du vil aldri få noen jobb for nå har du begått forbrytelser, og du skylder oss penger. Så dette er eneste veien for deg.  

 

Selvsagt snakker vi om 12, 13, 14 år gamle barn her, som vil bli vettskremt over situasjonen de plutselig befinner seg i.”

 

Se også: Kokaindødsfall firedoblet siden 2011 i England og Wales 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com