fbpx

Bjørnafjorden kommune: politikere trodde ikke på ungdomsrepresentantene

Bjørnafjorden kommune: politikere trodde ikke på ungdomsrepresentantene

Bjørnafjorden kommune opplever det samme som hundretalls andre lokalsamfunn gjør landet rundt. Som det heter i Os- & Fusapostens reportasje den 3. februar: “mer åpenlys rusbruk blant ungdom, enklere tilgang på stoff, at barn blir brukt til omsetning av stoff gså ser eksempel på barn som ruser seg på blant annet kokain.”

De som hevder dette overfor lokalavisa er politistasjonssjef Oddbjørn Dyrdal, SLT-koordinator Elin Tuft, ruskonsulent Carl-André Dahl og ungdomsrådet i Bjørnafjorden kommune. 

Det var etter et politirådsmøte i desember at ordfører Trine Lindborg (Ap) og kommunedirektør Christian Fotland ba om at kommunestyret burde blir orientert om situasjonen.

ungdomsrådet samt “flere personer som arbeider med ungdom til dagen informerte kommunestyret om at narkotikabruk blant ungdom var et økende problem

De to ungdommene fra ungdomsrådet sier til avisa at både de og “flere personer som arbeider med ungdom til dagen” informerte kommunestyret om at narkotikabruk blant ungdom var et “økende problem”.

Ungdommene var imidlertid skuffet over holdningen til enkelte av politkerne. “Slik det gikk, blir det vanskeligere å gjøre det igjen”, uttaler Birgitte Lundberg (18). Hun sikter til at det “mest ble fokus på statistikk og om man ikke hadde tall å vise til” fremfor “innspill som gikk på ‘Hva kan vi gjøre med dette?’ og tiltak”.

Det var spesielt Thorstein Skårnes fra Frp og Nils-Anders Nøttseter og Torgeir Skjælaaen fra MDG som trakk vitnemålene i tvil og etterlyste “dokumenterte opplysninger”.

18-årige Lundberg forklarer avisa hvorfor “statistikk alene ikke vil gi det fulle og hele bildet”, og hvorfor politikerne nettopp derfor burde lytte til ungdommen selv og til de som arbeider med ungdom:

ungdomsrepresentantene opplevde at det var flere av politikerne som ikke festet lit til det ungdomsrådet hadde å fortelle

“Jeg forstår godt at de ønsker tall, og at ting skal skje ryddig. Men det er ikke alt en kan få relle tall på. (…) Selv om du er anonym når du svarer på spørsmål i Ungdata-undersøkelsen, er det nok ikke alle som stoler helt på det. Mens noen vegrer seg for å være ærlige om at de har prøvd, er det andre som er uærlige om omfanget.”

Ifølge Os- & Fusaposten opplevde Nonås og Lundberg at det var flere av politikerne som ikke festet lit til det ungdomsrådet, politiet og kommunens representanter hadde å fortelle.

 

Se også

Hjertespesialist har behandlet flere ungdommer i Arendal etter kokainbruk

Agderposten bringer i dag en reportasje fra et stort foreldremøte i Arendal kulturhus tirsdag kveld om kokain og voldstrusler i vanlige3 ungdomsmiljøer i byen. 

Økende narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden

Lokalavisene fortsetter å dekke den økende utbredelsen av narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden. I helgen hadde tre aviser snakket med én russepresident, seks 3.klasseelever og én ruskonsulent.

Norske lokalaviser: narkotikabruk blant mindreårige normaliseres

Noen avisklipp fra de første dagene i mars som viser at normaliseringen av narkotikabruk blant mindreårige fortsetter uforstyrret.

“Mari”, mor til rusavhengig tenåring: “absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”

Agderposten forteller den 25. februar i reportasjen Den digitale dophandelen på Snapchat: – Her får du dop på sølvfat den sterke historien om “Mari” som er mor til en rusavhengig tenåring.

Fra Sande til Sandnes: Salg og bruk av narkotika på ungdomsskoler

Sande avis skriver den 22. februar om at det sniffes kokain på toalettene i friminuttene ved en ungdomsskole i bygda. Avisa har hørt tilsvarende historier fra flere foreldre, uavhengig av hverandre.

Bjørnafjorden kommune: politikere trodde ikke på ungdomsrepresentantene

Bjørnafjorden kommune opplever det samme som hundretalls andre lokalsamfunn gjør landet rundt. Som det heter i Os- & Fusapostens reportasje den 3. februar: “mer åpenlys rusbruk blant ungdom, enklere tilgang på stoff, at barn blir brukt til omsetning av stoff gså ser eksempel på barn som ruser…

Nordstrands Blad: Narkotikabruk normalisert blant ungdom i bydelen

Nordstrands Blad startet den 19. januar en artikkelserie om den økende narkotikabruken blant ungdom i bydelen.

Sandnes: “Ulovlige rusmidler er blitt mer normalisert blant videregående elever”

Sandnesposten har snakket med russepresident og elevrådsleder ved Sandnes VGS om utbredelsen av illegale rusmidler blant ungdom i Sandnes.

Trondheim: Frykter for de unge – det har aldri vært så ille som nå

Adresseavisen har snakket med en rusbruker i Trondheims rusmiljø som kan fortelle at både brukere og selgere blir stadig yngre:

Oppland Arbeiderblad: Ny salgsmetode for narkotika blant ungdom setter politiet sjakk matt

Oppland Arbeiderblad melder den 15. oktober at “skysstasjonene på Lillehammer og Gjøvik pekes ut som viktige knutepunkter for omsetning av piller, hasj og kokain i regionen.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com