fbpx

Canadisk industri frykter knapphet på arbeidskraft etter legalisering

Canadisk industri frykter knapphet på arbeidskraft etter legalisering

Bloomberg skriver i en artikkel at legal cannabis kan bety knapphet på arbeidskraft i canadisk industri, og spesielt i olje- og gassindustrien.

 

Garnet Amundson i det canadiske selskapet Essential Energy Services Ltd uttaler til Bloomberg at han tror det vil bli svært mye vanskeligere å finne personer å ansette når rekreasjonell cannabis blir lovlig i Canada. De ansatte i selskapet håndterer farlige kjemikalier, tungt maskineri og arbeider med rør og ventiler under høyt trykk. Det er en farlig jobb hvis ikke sikkerhetsprosedyrene følges til punkt og prikke, og selskapet ansetter kun personer som passerer en narkotikatest.

 

Se også: 39% av cannabisbrukere hevdet å gå beruset på jobb hver uke

 

Dagens prøver kan imidlertid ikke bestemme om stoffet som påvises har en ruseffekt. Cannabis i organismen kan spores i dager og opptil uker etter bruk.

 

Artikkelen siterer videre Carrie Jordan, president i DJ Basin Safety Council, et sikkerhetsselskap i Colorados oljeindustri, som hevder at det har vært en økning av ulykker på arbeidsplassen etter at delstaten legaliserte cannabis.

 

«Jeg vil alltid foretrekke å ansette en som har en ren narkotikatest, god og sterk fysikk og en strålende arbeidsetikk,» uttaler Amundsen til Bloomberg. Men jeg mistenker at denne poolen av individer nå blir mindre».

 

Se også: Undersøkelse: Antallet cannabisbrukere i Canada vil øke med 50% etter legalisering

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com