fbpx

Cannabisbruk blant unge gravide nær doblet i California

Cannabisbruk blant unge gravide nær doblet i California

Forskere i Kaiser Permanente Northern California i Oakland har ifølge Vice News tatt for seg data fra 279 000 gravide kvinner som har vært testet for cannabisbruk som ledd i standard oppfølging av gravide.

 

Andelen gravide som fikk påvist cannabisbruk, økte fra 4% i 2009 til 7% i 2016. Men i den samme tidsperioden økte andelen gravide tenåringer som hadde brukt cannabis under svangerskapet, fra 13% til nesten 22%. For gravide mellom 18 og 22 år, økte andelen fra 10% til 19%.

 

Også utenom California, er det tegn til at cannabisbruk under svangerskap øker. Et sykehus i Colorado rapporterte om at 50% av nyfødte som ble testet en måned i 2016, hadde cannabis i blodet.

 

Dr. Marcel Bonn-Miller, forsker ved University of Pennsylvania Perelman School of Medicine in Philadelphia, uttaler til Reuters at “vi bare skraper i overflaten i vår forståelse av cannabisbruk under svangerskapet. Jo mer vi studerer det, jo klarere ser vi hvos skadelig det kan være.”

 

California Department of Public Health skriver på sine informasjonssider om cannabis: “om du bruker cannabis mens du er gravid eller ammer, kan din babys hjerne bli skadet, og babyen har større sannsynlighet for å ha lavere fødselsvekt og ulike helseproblemer.”

 

California vedtok legalisering av rekreasjonell cannabis i 2016. Medisinsk cannabis har imidlertid vært tilgjengelig siden 2005. Denne ordningen har vært kritisert for å utgjøre en kvasilegalisering siden “hvem som helst kan få resept på medisinsk marihuana for praktisk talt hvilken som helst plage.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com