fbpx

Cannabisleverandør i Alberta optimistisk: Kun 20% bruker i dag

Cannabisleverandør i Alberta optimistisk: Kun 20% bruker i dag

I en reportasje i Calgary Herald fremgår det at den offentlige etaten Alberta Gambling, Liquor and Cannabis som står for både distribusjon til og regulering av selskapene som selger cannabis til sluttkunde i provinsen, tapte 14,1 millioner canadiske dollar i fjor av en cannabisomsetning på 265 millioner.

High Tide peker på behovet for at Alberta eliminerer begrensninger på nettsalg og hjemlevering

En representant for Alcanna som har 191 spritbutikker og 33 cannabisbutikker i Alberta, påpeker at det legale markedet ikke har vokst: “De fleste kundene er langvarige brukere fra den tiden illegale selgere hadde monopol”, og han tror at dette illegale markedet fremdeles kontrollerer mesteparten av markedet. Det er heller ikke noe som tyder på at legal cannabis har redusert spritmarkedet ifølge talsmannen for selskapet. Han viser videre til at utrullingen av legal cannabis medførte en ulempe for legale selgere når det gjaldt pris, utforming av emballasje og produktbegrensninger, I tillegg har mangel på legale produkter som edibles (spisbare cannabisprodukter som godteri etc) også hjulpet det svarte markedet.

“Inntil dette endres, vil vi se en sakte endring i markedet”, fremholder han.

(Saken fortsetter nedenfor)

Canada og cannabis

29% økning i cannabisbruk i Canada etter legaliseringen

Data fra Statistics Canada for første kvartal viser en økning i cannabisbruk på 29% etter legaliseringen. 6% av canadierne bruker cannabis daglig og 4% ukentlig. 

Undersøkelse: Cannabisbrukere i Canada vil øke med 50% etter legalisering

Forskere basert i Sudbury, Ontario har intervjuet 5000 tilfeldig utvalgte canadiere om sine cannabisvaner og eventuelle planer i forbindelse med den forestående cannabislegalisering neste år i Canada.

En talsmann for en annen aktør i Alberta, High Tide, peker på behovet for at Alberta eliminerer begrensninger på nettsalg og hjemlevering som de illegale leverandørene er gode på, ifølge talsmannen.

“kun 20% av befolkningen er cannabisbrukere mens 85% drikker alkohol”

Men han fremhever at en trend med økende utvalg av cannabisprodukter og synkende priser, gjør at de spiser seg inn i det svarte markedet.

Representanten for Alcanna sier seg også optimistisk med hensyn til cannabismarkedet på lengre sikt. “Om 5 eller 10 år, men vi er ikke der ennå”, sier han og viser til at “kun 20% av befolkningen er cannabisbrukere mens 85% drikker alkohol”.

“Det er en god business og det vil bare bli bedre”.

 

Canada og cannabis

Canada: Legal cannabis 80% dyrere enn på det svarte markedet

En undersøkelse av Statistics Canada viser at gramprisen for cannabis på det svarte markedet var $5,93 i andre kvartal i år. Dette er en reduksjon fra $6,23 i første kvartal.

Gratis vareprøver, høy kvalitet, nettsalg og billigere: Den legale cannabisindustrien i Canada sliter

“Businessen har aldri vært bedre for de illegale cannabisleverandørene i Canada.”

“Jeg leverer hjem til deg”. Dealere om cannabislegaliseringen i Canada

The Guardian har i denne reportasjen snakket med to cannabisselgere i Toronto for å se nærmere på mulighetene for at den forestående legaliseringen av cannabis i Canada vil kunne utkonkurrere det svarte markedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com