fbpx

Cannabismedisin mot epilepsi klar for godkjenning i USA

Cannabismedisin mot epilepsi klar for godkjenning i USA

FDA advisory committee har enstemmig anbefalt FDA, det amerikanske legemiddelverket, å godkjenne den cannabisbaserte preparatet Epidiolex til bruk for behandling av epilepsi.

 

Preparatet som inntas oralt inneholder cannabidiol, CBD. Kliniske forsøk har påvist en betydelig reduksjon i epileptiske anfall blant forsøkspersonene. En jente opplevde å gå fra 40-50 kraftige anfall i uken til kun noen få eller sågar ingen.

 

Noen pasienter har flyttet til stater der cannabis er legalt, enten til rekreasjonsbruk eller medisinske formål, men eksperter fraråder egenmedisinering da det kan være vanskelig å dosere og siden man ikke har medisinsk oppsyn med mulige bieffekter.

 

Mulige bieffekter av preparatet er problemer med søvn og mage/tarm, og en mulig bekymring for leverskader, noe som gjør det nødvendig at behandlingen følges opp av lege.

 

Dette vil være det første cannabispreparatet som godkjennes av FDA, og en kosekvens vil være at CBD vil omklassifiseres fra dagens status “Scehdule 1” som betyr at stoffet ikke har noen godkjent medisinsk bruk.

 

FDA har tidligere godkjent preparater, som blant annet Marinol og Cesamet, som er basert på syntetisk fremstilt cannabis (THC).

 

FDA vil kunngjøre sin endelige beslutning i slutten av juni.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com