fbpx

Colombia: Kartell betaler kr 6000 for hver drepte politimann

Colombia: Kartell betaler kr 6000 for hver drepte politimann

Colombias ombudsmann for menneskerettigheter, Carlos Negret, bekreftet i et intervju i går med colombiansk radio at den såkalte “Plan Pistola” der politimenn blir myrdet av kartellene, er en realitet: “De betaler 2 millioner pesos (ca. kr 6000) slk de gjorde i eopken vi ikke ønsker å returnere til, den med Pablo Escobar”.

 

Se også: Voldsom økning i kokainproduksjon i Colombia

 

Han fremholdt at dette gjelder i “[fylkene]  Antioquia, Chocó, Cauca, Nariño, Arauca, Norte de Santander, [kommunen] Soacha i Cundinamarca og y el distrito capital [altså hovedstaden Bogotá”

 

Statsadvokaten i Colombia, Néstor Humberto Martínez, bekreftet at man i Colombia nest største by, Medellín, har identifisert en slik dusør for å drepe politimenn, men at han ikke har informasjon om noe tilsvarende i Bogotá.

 

Politiet i Bogota skal ha gått ut i et internt memo med anbefaling om at polititjenestemennene av sikkerhetshensyn ikke bruker uniform på reisen til og fra arbeid.

 

Se også: Paramilitære og gerilja tar kontroll over FARC sine koka-territorier

 

De siste to ukene har 8 politimenn blitt drept av det man antar er kokainproduserende, væpnede grupper. Den 29. april ble en kommandant ved en lokal politistasjon myrdet i fylket Norte de Santander på grensen mot Venezuela av det man antar er kartellet Los Pelusos (den tidligere EPL-geriljaen), og den 1. mai ble konstabel Oswaldo Lance myrdet i Cauca-fylket av det man antar var ELN-geriljaen.

 

De øvrige 6 politimenn som er myrdet de siste to ukenec – to i Antioquia, to i Chocó, en i Cesar og en i Córdoba  – skal ifølge politiet ha blitt drept av Colombias største kokainprodusent som på folkemunnne kalles Los Urabeños. Som kartell går organisasjonen under navnet Clan del Golfo og som paramilitær organisasjon bruker de selv navnet Autodefensas Gaitanistas de Colombia (AGC).

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com