fbpx

Dag Endal: Skadelig for hele frivillig sektor

Dag Endal: Skadelig for hele frivillig sektor

Dag Endal tar i et innlegg på Dagsavisen Nye Meninger utgangspunkt i overvåkningen av politiske motstandere som rusliberale organisasjoner skal drive med ifølge reportasjer i Klassekampen. En slik utvikling der organisasjoner er mer opptatt av å rakke ned på og spre rykter om aktører med andre oppfatninger enn å fremme sitt eget budskap, vil være destruktivt for hele frivillig sektor ifølge Endal.

Fra teksten:

 

“En av metodene er å drive svertekampanjer mot organisasjoner og personer man vil stoppe kjeften på. Ved å så mistanker og spre rykter i de politiske miljøet vil man ødelegge troverdigheten til dem man er uenig med.”

 

“Hva ville skje om mange frivillige organisasjoner skulle ha som hovedstrategi å arbeide for kutt i statsstøtten til organisasjoner man er uenig med? Hvilke høringsrunder det skulle blitt i stortingskomiteene om organisasjonene sto fram på rekke og rad og fortalte hvor dumme de andre organisasjonene er! Det ville være begynnelsen på slutten på en helt unik frivillighetspolitikk som Norge har.”

 

“Overalt snakkes det om «shrinking space» for frivillige organisasjoner. Myndigheter strammer inn på handlefriheten til organisasjonene. Nå fronter Normal en slik praksis for sivilsamfunnet i Norge. De gjør seg til talspersoner for «shrinking space».  De vil ha politikerne med på å bruke reduserte bevilgninger for å stoppe kjeften på organisasjoner som Normal ikke liker.”

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com