fbpx

DEA Florida: Et fjell av kokain på vei

DEA Florida: Et fjell av kokain på vei

Justin Miller, etterforskningsleder ved DEA i Miami, uttaler til Sun Sentinel at “det er et fjell av kokain på vei, og mye av det kommer nok hit”.

 

Han sikter til den voldsomme økningen av kokainproduksjon i Colombia. ONDCP anslår at produksjonen er tredoblet på de tre siste år, fra 235 tonn i 2013 til 710 tonn i 2016.

 

Se også: Kokain-boom i USA: 1 million prøvde stoffet for første gang i fjor

 

I Florida, som var det viktigste brohodet for sørameikansk kokain inn til USA før rutene ble lagt om via Mexico på 90-tallet, har man begynt å merke dette. Tollvesenet i Florida beslagla 61% mer kokain i 2016 enn de gjorde i 2015, ifølge Miller. Men på grunn av tidsforsinkelsen mellom produksjon og distribusjon, har den fulle effekten ennå ikke slått inn over USA ifølge DEA.

 

Antallet overdosedødsfall med kokain, som lenge har falt som følge av halveringen av kokainbruk fra 2006 til 2010 i USA, har igjen begynt å øke kraftig. I 2012 døde 1318 mennesker i Florida av kokainoverdose, mens det tre år senere, i 2015, hadde økt til 1834.

 

Se også: Vil legalisering eliminere mafiaen?

 

Jim Hall, epidemiolog ved Nova Southeastern University uttaler til avisen at alt fokuset på opioidepidemien i USA kan ha ført til et syn på kokain som et tryggere stoff. Han mener at det er sannsynlig at Florida vil se flere kokainoverdoser ettersom både styrken (renheten) og tilgjengeligheten øker. I tillegg vet brukerne ofte ikke hva de tar – det er for eksempel stadig flere tilfeller av “speed balling” der kokain kombineres med syntetiske opioider som fentanyl.

 

“Stoffmisbruk på dette stadiet av det 21. århundre er mer hasardiøst, farligere, mer avhengighetsdannende og mer dødelig enn på noe annet tidspunkt i våre liv”, avslutter Jim Hall.

 

Se også: Voldsom økning av kokainproduksjon i Colombia

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com