fbpx

Dobling av kokaindødsfall i Storbritannia, middelklassen driver konsumøkningen

Dobling av kokaindødsfall i Storbritannia, middelklassen driver konsumøkningen

Daily Express skriver i denne artikkelen om det de omtaler som en kokainepidemi i Storbritannia. De siterer minister for sikkerhet, Ben Wallace, som har uttalt at Storbritannia er i ferd med å bli Europas største konsument av kokain, og at stoffet ikke lenger er forbeholdt «japper og rike».

 

Artikkelen siterer videre Simon Kempton fra politiet som påpeker at det nå er «den hvite middelklassen» som driver epidemien, blant annet siden de går under radaren til politiet da de konsumerer kokain i private hjem.

 

Se også: 60% økning i narkotikabruk blant engelske 11-15-åringer siste to år

 

Ifølge Office for National Statistics har dødsfall som skyldes kokain blitt fordoblet i England og Wales de siste fire år. I 2016-17 ble 12 000 mennesker gitt behandling for kokainavhengighet, noe som er en fordobling fra 10 år tilbake.

 

Kokainepidemien ser ut til å skyldes rikelig tilgang, en tilsvarende reduksjon i pris og lettere tilgjengelighet. Prisen på et gram kokain av god kvelitet har de siste 5 årene falt fra £100 til £50 per gram, og fremveksten av «det mørke nettet» har gjort tilbudet enklere å finne for folk og lettere å bruke.

 

Se også: Kokain dreper Colombias fredshåp

 

Den økte tilgangen har hovedsaklig å gjøre med den kraftige øknngen av kokainpåroduksjon i Colombia som en uheldig bieffekt av landets fredsprosess. (Les vår artikkel om dette her).

 

Politiledere tror at den økte kokainbruken har ført til økt gatevold og drap ettersom kriminelle gjenger kjemper om kontroll over det lukrative kokainmarkedet i Storbritannia.

 

Representanten for politiet, Simon Kempton, avlsutter slik:

 

«Hvis jeg var narkoleverandør og bare kunne selge til ett marked, ville jeg solgt til middelklassen. Det store markedet er mennesker med penger, og de er ofte likegyldige til lidelsen de forårsaker, for det skjer ikke på deres dørstokk».

 

Se også: Kokadyrking i Colombia økte med 52% i 2016

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com