fbpx

Ecuador: De tre kidnappede journalistene myrdet av utbrytergruppe fra FARC

Ecuador: De tre kidnappede journalistene myrdet av utbrytergruppe fra FARC

Ecuadors president Lenin Moreno bekreftet fredag 13. april at de tre ansatte i avisen El Comercio (en journalist, en fotograf og en sjåfør) som ble kidnappet av en utbrytergruppe fra FARC den 26. mars, er drept.

Se også: Utbrytergruppe fra FARC har kidnappet tre journalister i Ecuador

 

Søndag bekreftet Colombias president Juan Manuel Santos at de tre avisansatte var blitt kidnappet i Ecuador og så transportert over til colombiansk territorium hvor de senere ble myrdet.

 

De tre ble funnet henrettet med skudd mot hodet, fremdeles iført lenkene som de bar i videoen som ble publisert av kidnapperne som bevis på at de fortsatt var i live uken før.

 

Kidnapperne harhevdet at de tre ble drept under et militærangrep som et forsøk på å frigjøre de kidnappede avisansatte. Colombia og Ecuador viser imidlertid til en avtale seg i mellom om å ikke foreta militære operasjoner i regionen nettopp for ikke å sette de kidnappedes liv i fare mens en prøvde å forhandle frem en løslatelse.

 

Det antas at lederen for gruppen, alias ‘Guacho’, bestemte seg for å henrette de kidnappede for å vise styrke når det viste seg at kravet overfor Ecuador om å løslate tre medlemmer i hans organisasjon fra fengsel, ikke ble etterkommet.

 

De tre var ute på et reportasjeoppdrag i nærheten av den ecuadorianske grensebyen Esmeraldas da de ble kidnappet. De skal ha blitt advart av ecuatoriansk politi om å begi seg inn i dette grenseområdet som i dag er verdensledende innen kokainproduksjon. Kokabladene dyrkes på colombiansk side av grensen – ca. 230 000 mål med kokamarker –  der også kokainlaboratoriene i hovedsak befinner seg. Kokainrutene gjennom jungelen samt utsendingshavnene på kysten befinner seg imidlertid på begge sider av grensen.

 

Det anslås at 12 ulike illegale væpnede grupper kjemper om kontrollen over denne regionen, hvorav utbrytergruppen fra FARC som utførte denne kidnappingen, Frente Oliver Sinisterra, er den ledende sammen med blant annet Los Urabeños, Guerillas Unidas del Pacifico, ELN og La Empresa.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com