fbpx

Engelsk politi: Kokain-boomen står bak kraftig økning i tribunevold

Engelsk politi: Kokain-boomen står bak kraftig økning i tribunevold

Engelsk politi antar at den økte utbredelsen av kokain er årsak til en kraftig økning i tribunevold på landets fotballstadioner de siste to årene.

Daily Mail melder nå om en 38% økning i vold og bråk på engelske fotballstadioner mellom sesongen 2016-17 til 2017-18.

Visepolitimester Marc Roberts ved National Police Chiefs’ Council (NPCC) sier til avisen at de antar kokain er “knyttet til økningen i bråk på banene. Det er en viktig faktor”.

Se også: Kokaindødsfall firedoblet siden 2011 i England og Wales

Politiets tall viser en økning på 10% i antall narkotikarelaterte pågripelser på kamper, og en økning på over 100% i pågripelser for kokainbesittelse. Men de antar at den reelle økningen i kokainbruk er dramatisk mye høyere enn disse tallene indikerer. En annen artikkel i Daily Mail forteller om fans som nå ikke engang tar bryet med å innta kokainet på toalettene på arenaene, men snorter åpenlyst.

“kokain nå er enkelt tilgjengelig, i en renere og billigere form”

Tall fra Det britiske innenriksdepartementet viser at 6% av befolkningen mellom 16 og 59 år brukte kokain i sesongen 2017-18, opp fra 2,4% i 2013-14.  Dr Martha Newson fra Oxford University uttaler til Daily Mail at kokain nå er “enkelt tilgjengelig, i en renere og billigere form”.

“Det kan kjøpes på det mørke nettet og kan leveres til døren din”, fortsetter hun. “Ingen kunnskap om den kriminelle underverdenen er nødvendig, og det overskrider klasseskiller”.

“Kokain og fansens stammekultur er en dødelig kombinasjon”

Hun peker videre på at “kokain blåser opp ens ego, og sammen med fansens stammekultur, der identitet er så viktig, utgjør dette en dødelig kombinasjon.”

Se også: Londons ordfører: Middelklassens kokainbrukere driver gjengvolden

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com