fbpx

Fordobling av amerikanske kvinner som bruker cannabis under svangerskapet

Fordobling av amerikanske kvinner som bruker cannabis under svangerskapet

Cannabisbruk blant amerikanske kvinner under graviditeten ble fordoblet fra 2002 til 2017 viser en ny studie.

En helseundersøkelse fortatt blant 500 000 amerikanske kvinner i 2016-2017 viser at 7% av gravide kvinner, eller 1 av 14, hadde brukt cannabis siste 30 dager. Dette er en økning fra 3% i 2002-2003.

Tidsrommet mellom disse to undersøkelsene sammenfaller med at en rekke stater har legalisert cannabis for medisinsk og/eller rekreasjonsbruk. De første statene legaliserte medisinsk cannabis på andre halvdel av nittitallet, mens trenden skjøt fart etter 2000, og i dag har 33 stater legal “medisinsk cannabis”.

11 stater har så langt legalisert “rekreasjonell cannabis” med Colorado først ute i 2014.

enkelte studier har funnet at cannabisbruk under graviditet henger sammen med prematur fødsel og lav fødselsvekt

Akkurat hvor skadelig bruk av cannabis under svangerskapet er ikke klart, uttaler en av rapportforfatterne, direktør ved National Institute on Drug Abuse, Dr. Norah Volkow, til Washington Post. Hun viser til at enkelte studier har funnet at slik bruk henger sammen med prematur fødsel og lav fødselsvekt. Dyreforsøk har funnet en sammenheng mellom høye doser tidlig i svangerskapet og anormal hjerneutvikling for fosteret, men det er uklart om det er en tilsvarende risiko for mennesker ifølge Dr. Volkow.

“Men siden vi ikke vet eksakt hvor skadelig det er, er det bedre å ta feil på den forsiktige siden. Det er ikke verdt risikoen”. 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com