fbpx

Forskere nærmere svar på hvem som vil utvikle cannabisavhengighet

Forskere nærmere svar på hvem som vil utvikle cannabisavhengighet

Forskere kan være nærmere svaret på hvorfor noen utvikler avhengighet av cannabis og andre ikke. 

WHO har i en forskningsoppsummering anslått at 1 av 10 av de som har prøvd cannabis vil utvikle avhengighet. Videre vil 1 av 6 ungdommer som prøver vil bli avhengige, og hele 1 av 3 av jevnlige brukere.

Men da er det altså mange jevnlige brukere som ikke vil utvikle avhengighet. Forskere ved et tysk og et kinesisk univesitet har nylig publisert en studie i Biological Psychiatry: Cognitive Neuroscience and Neuroimaging, som søker svar på om det er noe som kjennetegner de som utvikler avhengighet.

Deltakerne i studien var tunge cannabisbrukere, men bare en andel av dem var definert som avhengige. Begge gruppene viste i hjernescanstudier større utslag i hjernens belønningssenter enn ikke-brukere av cannabis.

 

Er det slik at bare mennesker med underliggende problemer vil utvikle narkotikaavhengighet? Les mer om det her.

 

De to gruppene – avhengige og ikke-avhengige cannabisbrukere – viste imidertid ulike resultater i den delen av hjernen som er involvert i etablering av vaner og automatikk.

De avhengige tunge brukerne, viste også sterkere utslag i enda en annen del av hjernen som er involvert i hva vi tillegger viktighet.

Cameron Carter, redaktør av Biological Psychiatry: Cognitive Neuroscience and Neuroimaging, uttaler til Science Daily at “Cannabis er nå legalt for medisinsk og rekreasjonell bruk i mange deler av USA, og helsekonsekvensene av denne utviklingen jobber vi ennå med å forstå. Disse funnene er viktig innsikt som kan hjelpe oss å bedre forstå hvorfor noen individer med større sannsynlighet vil bli avhengige av cannabis.”

En av forskerne, Xinqi Zhou, uttaler også at funnene i studien kan muliggjøre mer spesifikk behandling for å øke sannsynligheten for vellykket behandling.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com