fbpx

Gategjenger i USA kjøper fentanyl i posten fra Kina

Gategjenger i USA kjøper fentanyl i posten fra Kina

Wall Street Journal rapporterer at gjengmedlemmer i New York i stigende grad kutter ut mellomleddene og nå kjøper opioider som fentanyl direkte fra Kina over nettet.

 

Siste eksempel er ett kilo furanyl fentanyl som var sendt med DHL og ble konfiskert før det ble utlevert til mottakeren, et medlem i Bloods-gjengen i New York. Pakken var sendt fra Shenzhen Unique-Peptide Biotechnology Co. Ltd. – et av mange hundre tusen kjemiske selskaper i Kina.

 

Etterforskningen viste at selskapet hadde sendt to pakker til til det samme miljøet, hvorav én hadde blitt utlevert. Selskapet selv benekter enhver befatning med saken. Selskapet hadde imidlertid en engelskspråklig facebookside – nå slettet – der de blant annet reklamerte med “No custom problem, promise reship for any package held by customs.”

 

Denne handelen er ifølge avisen et ledd i en migrasjon av gjengaktivitet vekk fra gatene og over til nettet. Ifølge etterforskere bruker gjengene i stigende grad nettet til å rekruttere medlemmer, stjele kredittkortinformasjon og å kontakte leverandører av narkotika.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com