fbpx

Gatekrig i Oslo: “Få som ønsker å dele informasjon med politiet”

Dagbladet rapporterer den 3. mai om en “brutal gatekrig” mellom “de voldelige ungdomsgjengene på Grønland og Tøyen”.

Fra artikkelen:

“det er et under at ingen ble drept i de brutale slåsskampene”

“Etter grove machete-angrep, knivkamper og flere drapsforsøk i kriminelle ungdomsmiljøer i bydel Gamle Oslo, gjør politiet nå alt de kan for å hindre at liv går tapt i det som beskrives som en brutal gatekrig.”

“Fredag 13. mars rykket politiet ut til en knivhendelse på Grønlands torg. Videobilder som Dagbladet fikk tilgang til, viste at mange personer var involvert og flere ble lagt i jern på Grønlands torg.”

“Dagen etter møttes ungdomsgjengene på Tøyen torg der et masseslagsmål fant sted. Flere hadde bevæpnet seg med kniv og nødetatene måtte behandle flere personer med lettere stikkskader. […] Seint på ettermiddagen 17. mars fikk en ung mann kutta opp ansiktet sitt og ble kjørt til sykehuset for legebehandling.”

“den unge gutten ble hogd flere ganger med en machete”

“Flere politifolk Dagbladet har snakket med forteller at det er et under at ingen ble drept i de brutale slåsskampene i måneden som fulgte.”

“Torsdag i forrige uke kulminerte det altså i at en hardt skadd gutt måtte få behandling av Ullevål sykehus sitt traumeteam for å redde livet.[…]  Kilder forteller til Dagbladet at den unge gutten ble hogd flere ganger med en machete.”

“20 mars ble to personer knivstukket og sendt i all hast til Ullevål sykehus. Hendelsen endte i at en ung mann nesten måtte bøte med livet.”

“det er få som ønsker å dele informasjon med politiet”

“Situasjonen i Gamle Oslo er per nå uoversiktlig og det er få som ønsker å dele informasjon med politiet. Å tyste blir slått hardt ned på. Dagbladet erfarer at selv miljøarbeidere fra kommunen er forsiktige når de nærmer seg ungdommene.

Flere beboere på Tøyen har uttrykt frykt for å bevege seg i området etter mørkets frambrudd på grunn av maskerte ungdommene som beveger seg rundt i grupper.”

Se også

“Gjenger tar kontroll over territorier der de erklærer monopol

på narkosalg, og denne territorielle kontrollen fordrer

sosial kontroll. Alle som mistenkes for å sympatisere med

konkurrerende voldsmonopoler – staten eller andre gjenger –

utgjør en potensiell trussel og må bringes til taushet..”

Les vår kronikk om gjengfenomenet på VG
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com