fbpx
Harstad: Dopbruken eksploderte etter skolestart i høst - Narkotikapolitikk
16960
post-template-default,single,single-post,postid-16960,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Harstad: Dopbruken eksploderte etter skolestart i høst

“De unge eksperimenterer med rusmidler allerede fra de er 14-15 år. Rusmidler er helt akseptert i vennegjengen, og vi er skremt over utviklingen.”

Enkelte blir psykotiske, og flere ødelegger framtiden og ender opp i bunnløs gjeld

Det uttaler Anniken Sandtorv Georgsen og Hege Torbergsen fra oppsøkende rusteam i Harstad til Harstad Tidende. De peker på at det ikke lenger er ungdom fra ressurssvake familier som ruser seg: “Nå er det ungdom fra alle samfunnslag som bruker stoff. Det er blitt en trend, og det er lett tilgjengelig”.

Det handler heller ikke bare om hasj. Ifølge Harstad Tidende bruker ungdommen også MDMA, amfetamin, GHB, kokain og reseptbelagte medisiner som Sobril, Valium, Viotril og Xanor.

De to kan fortelle at de kjenner til at unge jenter har fått illegale rusmidler gratis i starten. “Etter en stund må de betale, og da kan de være hekta. […] Enkelte blir psykotiske, og flere ødelegger framtiden og ender opp i bunnløs gjeld.”

Skolen vil være en motvekt til en noe lettvint holdning hos dagens ungdom om at «narkotika er ikke så farlig»

Torbergsen og Sandtorv viser til at kapasiteten i rusteamet i dag er sprengt med de 50 ungdommene de arbeider med, men at det er flere hundre ungdommer helt ned i ungdomsskolen som burde hatt hjelp. “Vi er så fortvilet og vi gråter mange tårer over det som skjer med ungdommene våre. Det må settes inn ressurser til å hjelpe dem, og til å forebygge. Vi må starte helt ned i barneskolen.”

Assisterende rektor ved Stangnes videregående skole, Linda Motrøen Paulsen, bekrefter problemet overfor avisen: “For oss har det vært viktig å være en motvekt til en noe lettvint holdning hos dagens ungdom om at «narkotika er ikke så farlig»“. Men hun presiserer at skolen kan ikke klare dette alene: “Vi er ikke politi. Dette er en sak for hele lokalsamfunnet rundt oss. Å redusere rusmisbruk blant de unge krever innsats på flere områder over tid.”

 

Se også

Narkotikabruk øker blant ungdom: uke 47

Narkotikabruk blant ungdom øker over hele landet. Her er noen utvalgte nyhetssaker som illustrerer utviklingen fra landets lokalaviser fra uke 47.

0 comments

Trondheim: “De unge mener at narkotika er bedre enn alkohol, fordi du ikke blir fyllesyk”

Adresseavisen refererer i en artikkel den siste Føre var-rapporten fra St. Olavs hospital som blant annet viser at MDMA (ecstasy) er det rusmiddelet som har økt mest i Trondheim det…

0 comments

Bergen: “Narko er en stor del av festkulturen på videregående”

Denne uken ble det holdt et infomøte om narkotika for elever på vg2 på skolene i bydelene Fana og Ytrebygda i Bergen.

0 comments

Politiet i Namdal: “Foreldre må få øynene opp for hva ungdommene sine holder på med”

“Det som er spesielt foruroligende er at det er streite og flotte ungdommer som blir tatt. Ungdommer som av samfunnet blir definert som vellykkede”

0 comments

Aust-Agder: Ungdommer på 13-14 år tar overdose på GHB

– De unge bryr seg ikke om hva de putter i seg av rusmidler. De tester mer og er ukritiske til det som tilbys, sier Kim Filskov Michelsen i overdoseteamet i…

0 comments

Politiet i Levanger: “Slutt å være selvopptatt. Bruk tiden på barna dine.”

“Noen forteller om narkotikabruk på fester, og da han spør om hvorfor, så sier flere av ungdommene at hasj er kult.”

0 comments

Sportslig leder i Gjøvik-Lyn: Rystet over stoffomfanget blant unge

“Jeg tok kontakt med flere ungdommer som bekreftet at bruk av narkotika er helt vanlig i mange miljøer.”

0 comments

Indre Telemark: “Hasj har blitt normalisert og 15- 16- åringer bruker det.”

Vest-Telemark Blad har snakket med Cato Listhaul og Mari Moen som arbeider med forebyggende arbeid i politiet i vest- og Midt-Telemark om den økende utbredelsen av cannabis blant unge i…

0 comments

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.