fbpx

Hjerneslag og cannabis

Hjerneslag og cannabis

En gruppe forskere i Strasbourg har undersøkt 334 tilfeller av hjerneslag med pasienter under 45 år. 58 av disse pasientene var brukere av cannabis.

 

Studien kan ikke påvise en årsakssammenheng mellom cannabisbruk og hjerneslag, men fant at for 45% av cannabisbrukerne var slaget forårsaket av en innsvevring av blodårene i hjernen. Det tilsvarende tallet for ikke-brukere var 14%.

 

Tilsvarende fant de at for 29% av ikke-brukerne var slaget forårsaket av en blodpropp som oppsto et annet sted i kroppen og var blitt transportert til hjernen. Dette var imidlertid bare tilfelle for 14% av cannabisbrukerne.

 

Studien var publisert i Journal of the American College of Cardiology. Redaktør for tidsskriftet, Dr. Valentin Fuster, uttaler i forbindelse med publiseringen av funnene:

 

“Virkningene av cannabis har lenge vært ansett som godartete, imidlertid vokser nå bevisene for en sammenheng med hjerneslag”

 

En annen ekspert uttaler til US News:

 

Over the last few years, there have been numerous publications showing groups of young people, often teenagers, having strokes while smoking large quantities of marijuana. Almost definitely, marijuana is not as safe as many would like to think of it, including from the stroke standpoint.

– Dr. Richard Libman, vice chair of neurology at Long Island Jewish Medical Center in New Hyde Park, N.Y.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com