fbpx

Hjerteskjærende advarsel fra Haakons mor tar av i sosiale medier

Hjerteskjærende advarsel fra Haakons mor tar av i sosiale medier

Haakon Bratland døde den 30. september i fjor (se reportasje på TV2.no) etter å ha prøvd partydopet MDMA for første gang. Han ble 21 år gammel.

 

Hans mor, Mona Bratland, har nå lansert bloggen Fra dobbel A til Å der hun skriver om hva som skjedde med hennes sønn og hvordan det er å leve med sorgen og savnet. Hun deler også informasjon om narkotikabruk blant unge, og spesielt konsekvensene av bruk av såkalte “lettere” stoffer.

 

I et blogginnlegg på fredag, som nå har blitt lest over 100 000 ganger i løpet av helgen, går hun inn på de grusomme timene fra de fikk vite om at sønnen var innlagt på sykehus i England til han avgikk ved døden et døgn senere:

 

– Jeg går fullstendig i panikk, jeg roper og skriker, tårene renner! Jeg får problemer med å puste og hyperventilerer! Jeg ber på både norsk og engelsk om at de lyver og at de må redde han. Det er jo derfor han er på sykehuset, for å bli bra!Etter noe som virker som en evighet klarer jeg å samle meg slik at jeg får høre om skadene! Haakon har massive, indre skader. Multippel organsvikt sier legen.

 

Bruken av MDMA, som tidligere ble kalt ecstasy, har vokst kraftig blant ungdom i Norge de senere årene. Tall fra Politiet viser at antall MDMA-beslag er tredoblet de siste fire år. Bare det siste året var økningen på 17%. Bestilling av narkotika over internett som leveres i postforsendelser, antas å være hovedårsaken til denne veksten.

 

Stine Christensen ved Utekontakten i Sarpsborg er ifølge SA.no en av dem som kan bekrefte denne utviklingen:

– Vi ser at bruk av MDMA i festsammenheng ser ut til å få stadig mer aksept hos ungdommer. Dette gjelder både når de er på byen og på private fester. Dette er ungdommer som ikke tilhører belastede rusmiljøer, men som ruser seg på stoff i festsammenheng. Det som bekymrer oss mest er at mange ungdommer ser ut til å ha utviklet en aksept for dette, og at bruk av dette stoffet på en måte synes å være normalt

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com