fbpx

Hjertespesialist har behandlet flere ungdommer i Arendal etter kokainbruk

Hjertespesialist har behandlet flere ungdommer i Arendal etter kokainbruk

Agderposten bringer i dag en reportasje fra et stort foreldremøte i Arendal kulturhus tirsdag kveld om kokain og voldstrusler i vanlige3 ungdomsmiljøer i byen. 

“Vi har også opplevd foreldre som ringer og mumler når de presenterer seg, slik at vi ikke hører navnet”

En spørreundersøkelse har avdekket at hele 70% av ungdommer mener at frykt for å bli tatt for snitching (sladring) påvirker hverdagen negativt.

Avdelingsleder på Asdal skole, Frode Rølvåg, bekreftet på møtet at problemet er reellt: – Hvis det har vært en mer alvorlig hendelse, har vi opplevd at foreldre ringer og ber oss om å IKKE snakke med eleven uten at de selv kan være til stede for å ivareta barnets rettigheter.

Og tilføyer:

– Vi har også opplevd foreldre som ringer og mumler når de presenterer seg, slik at vi ikke hører navnet. De engster seg for å si ifra, redde for at vi skal avsløre dem eller barnet hvis saken tas videre.

Når det gjelder økende kokainbruk blant “vanlige ungdommer” i sørlandsbyen, informerte teamleder Asbjørn Visland ved avdeling for rus- og avhengighet om hvordan kokain blir alminneliggjort og hvordan det gir status å bruke stoffet.

“[kokain kan gi] hjerteproblemer som hjerteinfarkt, hjerterytmeforstyrrelser, hjerneslag og plutselig død”

Hjertespesialist Harald Brunvand informerte om kokainets virkning på hjertet:

– Ungdommene har ingen idé om hva de utsetter seg for.
Brunvand som den siste tiden har behandlet flere ungdommer i byen for hjerteproblemer forårsaket av kokainbruk, uttaler videre til NRK at “kokain er uansett alder et ekstremt farlig narkotikum, som det eneste som egentlig kan ta livet av deg på første forsøk. Spesielt hjerteproblemer som hjerteinfarkt, hjerterytmeforstyrrelser, hjerneslag og plutselig død.”

Agderposten oppsummerer møtet slik:
Kokain og snitching er høyst reelle problemer i ganske vanlige ungdomsmiljøer, ikke minst fordi begge deler er potensielt dødelig og innebærer trusler om sosial ekskludering. 

Om den økende ungdomsbruken

Hjertespesialist har behandlet flere ungdommer i Arendal etter kokainbruk

Agderposten bringer i dag en reportasje fra et stort foreldremøte i Arendal kulturhus tirsdag kveld om kokain og voldstrusler i vanlige3 ungdomsmiljøer i byen.  En spørreundersøkelse har avdekket at hele 70% av ungdommer mener at frykt for å bli tatt for snitching (sladring) påvirker hverdagen…

Økende narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden

Lokalavisene fortsetter å dekke den økende utbredelsen av narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden. I helgen hadde tre aviser snakket med én russepresident, seks 3.klasseelever og én ruskonsulent.

Norske lokalaviser: narkotikabruk blant mindreårige normaliseres

Noen avisklipp fra de første dagene i mars som viser at normaliseringen av narkotikabruk blant mindreårige fortsetter uforstyrret.

“Mari”, mor til rusavhengig tenåring: “absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”

Agderposten forteller den 25. februar i reportasjen Den digitale dophandelen på Snapchat: – Her får du dop på sølvfat den sterke historien om “Mari” som er mor til en rusavhengig tenåring.

Fra Sande til Sandnes: Salg og bruk av narkotika på ungdomsskoler

Sande avis skriver den 22. februar om at det sniffes kokain på toalettene i friminuttene ved en ungdomsskole i bygda. Avisa har hørt tilsvarende historier fra flere foreldre, uavhengig av hverandre.

 

Om kokain

England: MDMA-dødsfall tidoblet siste ti år

Overdosetallene fra 2020 i England og Wales er nå offentliggjort og viser at 4561 mennesker døde som følge av narkotikabruk. Det er det 9. året på rad med økende overdosetall.

Studie: Narkotikabruk øker risikoen for prematur hjertesykdom med 250%

Forskere har i en studie publisert i tidsskriftet Heart sett nærmere på sammenhengen mellom rusbruk og hjerteproblemer.

USA: kokaindødsfall tredoblet siste 5 år

En ny rapport fra U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) viser at kokaindødsfall ble nær tredoblet i USA i perioden 2013-2018.  Hvert år i denne tidsperioden økte antallet kokaindødsfall med i gjennomsnitt 27%. 

Irland: Flere søker nå behandling for kokainbruk enn for cannabis

For første gang i Irland er det nå flere mennesker som søker behandling for kokainbruk enn for cannabis. 

England: Satsing på forebygging og behandling ville vært svært samfunnslønnsomt

I den omfattende rapporten Review of drugs er skadene som narkotika årlig forårsaker i England og Wales estimert til £19,3 milliarder, altså omlag 230 milliarder kroner. Kostnadene til behandling og forebygging utgjorde £553 millioner, ca 6,6 milliarder kroner. Eller altså 2,9% av de totale kostnadene.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com