fbpx

Hokus-pokus om overdoser

Hokus-pokus om overdoser

Dag Endal i Narkotikapolitikk.no svarer i dagens Fædrelandsvennen på Nicolai Østeby fra Unge Høyre sitt innlegg i samme avis som peker på Rusreformen som en løsning på overdoseproblematikken.

Fra innlegget:

Reformen inneholder kort og godt ingen nye hjelpetiltak for overdoseofre

“Østeby peker på problemet, men bommer dessverre kraftig når det gjelder løsningen. Hans løsning er rusreformen. Han skriver «Når vi snakker om rusreformen, er det de 300 menneskene vi snakker om». Nei, dette holder ikke mål! Det nærmer seg respektløst å forespeile potensielle overdoseofre og pårørende at rusreformen skal fikse overdoseproblemet i Norge.”

“NOU-en om reformen inneholder ingen anbefalinger som skal bidra til å redusere overdosedød, og så vidt jeg kan se gir utvalget bak utredningen ingen lovnader i den retningen.”

“Reformen inneholder kort og godt ingen nye hjelpetiltak for overdoseofre, ingen friske penger til nye innsatser, ingen nye menneskelige ressurser som skal hjelpe.”

Det er trist at så alvorlige problemer skal bli behandlet på en så useriøs måte.

“Østeby føyer seg dessverre inn i rekken av de mange politikere som driver hokus-pokus-politikk på narkotikaområdet og tror at det skal virke. «Overdose» har blitt et slikt hokus-pokus-ord. Si eller skriv «overdose», og du er automatisk kunnskapsbasert, og du står fritt til å foreslå hva som helst av løsninger, uansett om det er sannsynlig at de vil virke eller ei. Det er trist at så alvorlige problemer skal bli behandlet på en så useriøs måte.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com