fbpx

“Ingen resept nødvendig”: Opioider til salgs på Facebook

“Ingen resept nødvendig”: Opioider til salgs på Facebook

Som vi rapporterte om i går, kjøpte amerikanerne ulovlige opioider for 800 millioner dollar i posten fra Kina over en toårsperiode.

 

Hvor stor denne handelen er i Norge er usikkert, men den vokser stadig. Flere leverandører markedsfører varene sine mot nordmenn på Facebook. Av disse en få kjøpt OxyContin (som utløste opioidepidemien i USA) og Fentanyl (som står for vel en tredel av de omlag 50 000 opioidoverdosedødsfallene i USA i 2016).

 

Se også: 650 000 kan dø av opioider i USA neste ti år

 

En får også kjøpt Subutex og Metadon som er opioidene som brukes i substitusjonsbehandlingen av opiatavhengige (LAR). Videre kan en kjøpe de amfetaminabaserte medisinene Adderall og Ritalin som blant annet brukes til medisinering av ADHD-pasienter, men som enkelte bruker som “puggedop” eller “prestasjonsdop”.

 

Selgerne lover ellers forsendelser i diskret emballasje og pengene tilbake-garanti i tilfelle forsendelsen skulle bli stoppet i tollen. “Ingen resept nødvendig” er en vanlig formulering på sidene. En leverandør lover også “ingen tilpasset trøbbel”, selv om det nok kan stilles spørsmål ved akkurat det.

 

 Se også: Opioder vanligste dødsårsak blant unge voksne i Ontario

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com