fbpx

Irland: Flere søker nå behandling for kokainbruk enn for cannabis

Irland: Flere søker nå behandling for kokainbruk enn for cannabis

For første gang i Irland er det nå flere mennesker som søker behandling for kokainbruk enn for cannabis. 

det er middelklassen og overklassen med penger til overs som ikke bryr seg og som ønsker å feste

Irish Times rapporterer om at andelen som søker hjelp for kokainbruk har økt fra 8% i 2013 til 24% i 2019. Andelen som søker hjelp for cannabisbruk har derimot falt fra 29% til 23,5% i samme periode. Opioider, og særlig heroin, er fremdeles hovedproblemet for de som søker seg til behandling, 39% oppga dette som hovedproblemet i 2019, ned fra 51% i 2013.

Landets Health Research Board peker på at årsaken er at menn rundt 30 har begnt å bruke kokain i kombinasjon med alkohol i så stort antall at de nå driver denne utviklingen i behandlingsstatistikken.

Det irske politiet uttalte i fjor at økningen i kokainbruk drives av brukere med normale eller høye inntekter. En kilde i politiet uttalte til The Irish Examiner at “Det er ikke de vanskeligstilte i samfunnet som driver dette, det er middelklassen og overklassen med penger til overs som ikke bryr seg og som ønsker å feste”.

 

Se også

Irland: 60% flere kokainavhengige på tre år

The Times melder at antallet som søker hjelp for kokainavhengighet i irland har økt med 60% de siste årene.  I 2013 oppga 708 av de som søkte hjelp for avhengighet at deres primære stoff var kokain mens i 2016 var dette økt til 1138 personer.

Irland: 185% økning på 8 år i cannabisrelatert behandling på psykiatriske sykehus

Cannabis-relaterte behandlinger ved psykiatriske sykehus i Irland økte med 185% fra 2008 til 2016 , melder The Irish Times. Cannabis-relaterte behandlinger ved vanlige sykehus økte i samme periode med 90%. 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com