fbpx

Jærbladet: «Ungdom tror at hasj er lov»

Jærbladet: «Ungdom tror at hasj er lov»

Jærbladet melder i dag at det har blitt en større aksept for narkotika blant unge i regionen de siste årene.

“ein del ungdom meiner hasj er nesten ufarleg”

En politioverbetjent uttaler til avisa at “en del ungdom har misforstått legaliseringsdebatten, og trur at hasj og cannabis har blitt lov.” Han viser til at det har “blitt ein større aksept for narkotika blant unge dei siste åra”, og at “denne haldningsendringa også gjeld dei ressurssterke ungdommane”. Personer politiet har intervjuet “har ei felles oppfatning av at ein del ungdom meiner hasj er nesten ufarleg.”

Han siteres videre på at det er “meir bruk av narkotika blant elevar på Bryne vidaregåande skule og større tilgang på ulike stoff, enn tidligare år”.

“haldningsendringa også gjeld dei ressurssterke ungdommane”

En politirapport kan fortelle at “ungdom på idrettslinja seier dei heller røykjer hasj eller tar ecstasy fordi dei ser på desse stoffa som mindre skadelege enn alkohol.”

I artikkelen heter det videre at “nokre ungdommar fortel at dei opplever eit stort ruspress i miljøet og er glade for å kunna skulda på at dei går på urinprøve og dermed ikkje kan rusa seg lengre.”

 

Se også

Russelåter i Follo stappfulle av narkotikareferanser

Østlandets Blad melder den 17. april at flere av låtene til bussene i årets russekull er fulle av narkotikareferanser. I en av låtene til bussen Rockford nevnes marihuana, MDMA og kokain hele 18 ganger.

Aviser over hele landet rapporterer om at narkotika blir vanligere blant ungdom

Vi har igjen sakset avisklipp fra den siste uken om ungdom og rus. Aksepten for narkotika blant ungdom fortsetter å øke over hele landet. De første undersøkelsene som dokumenterer denne utviklingen begynner også å komme; Folkehelseinstituttet sine tall som kom denne uken, viser for eksempel…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com