fbpx

Kampanje for “tryggere narkotikabruk” skaper reaksjoner

Kampanje for “tryggere narkotikabruk” skaper reaksjoner

En kampanje for tryggere narkotikabruk i regi av Rusopplysningen.no vekker kraftige reaksjoner. På plakater som er satt opp i Oslo, vises det til hvordan ulike narkotiske stoffer kan brukes på en tryggere måte.

“Thomas døde ikke da han prøvde GHB. Han unngikk alkohol hele kvelden og doserte riktig”

For eksempel heter det følgende på plakaten om GHB: «Thomas døde ikke da han prøvde GHB. Han unngikk alkohol hele kvelden og doserte riktig. Rusopplysningen.no.»

Rusopplysningen.no mottar årlig tilskudd fra Helsedirektoratet til rusmiddelforebyggende arbeid, og drives av Foreningen Tryggere Ruspolitikk som blant annet arbeider for legalisering av narkotiske stoffer.

Kampanjen har vakt kraftige reaksjoner. Fremskrittspartiets helsepolitiker Åshild Bruun-Gundersen uttaler til Nettavisen at hun oppfatter kampanjen som ren reklame for narkotiske stoffer og at “[d]isse plakatene gir et signal til ungdommene om at det er greit å bruke narkotika så lenge du doserer riktig og gjør det sammen med andre.”

Arbeiderpartiets Tellef Inge Mørland har på sin side stilt følgende skriftlige spørsmål til helseminister Bent Høie:

“Er det helseministerens vurdering at kampanjen Rusopplysningen.no til Foreningen Tryggere Ruspolitikk (FTR) er i tråd med formålet til Helsedirektoratets tilskuddsordning, og mener han at ungdom og andre bør lytte til denne typen oppfordringer om såkalt trygg bruk av illegale rusmidler, eller ser han at slike råd er uheldige og kan gi ungdom en falsk trygghet, og samtidig bidra til å bagatellisere risikoen ved bruk av narkotiske rusmidler som GHB og MDMA?”

 

Se også

Politiet i Namdal: “Foreldre må få øynene opp for hva ungdommene sine holder på med”

“Det som er spesielt foruroligende er at det er streite og flotte ungdommer som blir tatt. Ungdommer som av samfunnet blir definert som vellykkede”

Aust-Agder: Ungdommer på 13-14 år tar overdose på GHB

– De unge bryr seg ikke om hva de putter i seg av rusmidler. De tester mer og er ukritiske til det som tilbys, sier Kim Filskov Michelsen i overdoseteamet i Arendal kommune til Agderposten.

Politiet i Levanger: “Slutt å være selvopptatt. Bruk tiden på barna dine.”

“Noen forteller om narkotikabruk på fester, og da han spør om hvorfor, så sier flere av ungdommene at hasj er kult.”

Sportslig leder i Gjøvik-Lyn: Rystet over stoffomfanget blant unge

“Jeg tok kontakt med flere ungdommer som bekreftet at bruk av narkotika er helt vanlig i mange miljøer.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com