fbpx

Norge kan få en rusreform som gir mer rusmisbruk

Norge kan få en rusreform som gir mer rusmisbruk

Redaktør i Klassekampen, Mari Skurdal, advarer i kommentaren Bruk og misbruk den 8. januar, om at Norge kan få en rusreform som gjør at flere bruker narkotika. 

Fra teksten:

“[Politidirektørens advarsel i en kronikk] mot generell legalisering ble slått ned på – hardt. Rusliberalere ønsker straffefritak for all besittelse og bruk, ikke bare for folk med etablert avhengighet.”

“I utvalgets forslag til rusreform er det liberalerne som har vunnet frem. Det foreslår at bruk og besittelse av til dels rause brukerdoser skal være straffefritt.”

[Striden ] står om hvorvidt unge, nye brukere skal kunne bære og bruke narkotika uten at samfunnet kan gjøre annet enn å hjenvise til en frivillig samtale

“Det blir vanskelig å kommunisere til folk flest at fjerning av straff ikke er en legalisering. Forskjellen er vesentlig fordi regjeringsplattformen eksplisitt sier at “regjeringen vil ikke legalisere bruk og besittelse av narkotika”.”

“Mens Venstre jubler, er KrF og Frp kritiske. Det blir interessant å se om Høyre blir med på å avkriminalisere rause doser partydop som psykedelisk sopp, MDMA og GHB.”

“Striden står [ikke] om hvorvidt rusbrukere med tung avhengighet skal få en helt annen oppfølging framover og slippe fengsel og meningsløse bøter. Den står om hvorvidt unge, nye brukere skal kunne bære og bruke narkotika uten at samfunnet kan gjøre annet enn å hjenvise til en frivillig samtale.”

“Folk som jobber i rusomsorgen, sier brukerne ikke bryr seg om det er lov eller ikke. Det sier seg i grunnen selv. Men hva med alle de andre? Det er det Stortinget nå må vurdere.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com