fbpx

“Kokainslepp” blant eldre tenåringer i Sandefjord

“Kokainslepp” blant eldre tenåringer i Sandefjord

Sandefjord Blad skriver i en reportasje den 20. februar om kokainbruken blant eldre tenåringer i Sandefjord. 

I fjor skrev avisa om at kokainbruken ble mer og mer vanlig blant unge i byen, og om hvordan elevrådet ved Sandefjord videregående skole til slutt hadde invitert til pressekonferanse for å slå alarm om utviklingen.

I gårsdagens reportasje uttaler en mor til en tenåring til avisa at “når ungdommene står frem og anbefaler at foreldre snakker med barna sine om dette, forteller det noe om hvor ille det er blitt”.

Se også

NORSKE LOKALAVISER: NARKOTIKA VANLIGERE BLANT BARN OG UNGE

Sunnfjord Desember 2021: “Det er ikkje berre cannabis som vert testa ut blant ungdomen i Sunnfjord. [Politiet] har også tatt beslag i ecstasy, MDMA, amfetamin, og dessutan mindre mengder kokain og tablettar.   Fleire av desse stoffa vert ofte brukt i festsamanheng.” “Før var det meir vanleg å tenke at unge…

 

Det er bedre å ta denne samtalen i forkant, før eventuelle problemer med narkotika oppstår

Moren uttaler videre til avisa at siden skolen ikke har hjemmel i lovverket til å kreve narkotikatest av elever, er det viktig at foreldrene tar grep selv:

– Når det nå virker som det er et «kokainslepp» blant ungdom og ingen tar tak i det, må vi foreldre vise ansvar. Ungene selv er i mange tilfeller ikke gamle nok til selv å se konsekvensene av narkotikamisbruk.

Konkret har hun selv inngått en avtale med sønnen om frivillig rustesting:

– Jeg bidrar med penger til hans russefeiring mot at han holder seg unna narkotika. Han har gått med på jevnlig å teste seg, og jeg tror dette oppleves som en trygghet for ham også. Foreldre må tørre å ta denne litt ubehagelige samtalen med barna sine. Da vil de oppleve at barna skjønner at det er lurt å snakke om disse tingene. Det er bedre å ta denne samtalen i forkant, før eventuelle problemer med narkotika oppstår.

Avisa har snakket med en farmasøyt ved et av byens apoteker som kan fortelle at urintestene de kan tilby “kan påvise om testpersonen har inntatt hasjkokainamfetamin, opiater og ecstasy (MDMA)” mens spytt-testen “påviser bruk av metamfetamin, benzodiazepiner (f.eks. Rivotril og lignende), valium, opiater, kokainamfetamin og hasj”.

Moren peker avslutningvis på betydningen om at foreldre står sammen i møte med denne bekymringsfulle utviklingen:

– Jeg oppfordrer alle foreldre å ta kontakt med hverandre og legge opp en strategi for russetiden. Det er viktig at de står sammen og har et sett med kjøreregler.

Se også

NORSKE LOKALAVISER I DESEMBER: NARKOTIKA VANLIGERE BLANT BARN OG UNGE

Ås i Akershus Desember 2021: “Det en gruppe elever på ungdomsskolen som aktivt forsøker å få andre elever til å prøve eller kjøpe narkotika” “Det er gruppepress og elever må kjøpe eller bruke narkotika for kunne «være med i gjengen”. Ås avis, 17. desember 2021…

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com