fbpx

Kokaintrafikanter etablerte tortursenter i Nederland

Kokaintrafikanter etablerte tortursenter i Nederland

The Guardian omtaler i en artikkel den pågående rettssaken i Nederland mot en ledende kokaintrafikant kjent som Piet Costa

“Et annet anlegg ble funnet i Rotterdam og var ment å fungere som et operasjonssenter for “arrestteamet” som skulle kidnappe ofrene og bringe dem til tortursenteret. “

Han er blant annet tiltalt for å ha etablert et anlegg for tortur av rivaler, tystere og dårlige betalere i provinsen Brabant sør i landet.  På stedet ble det funnert 6 containere innredet som celler med håndjern og fotjern, mens en syvende container som var lydisolert, var innredet med “en tannlegestol med stropper for å binde armer og ben, fingerklemmer, skalpeller, klohammere, tenger, hekksakser, beskjæringssakser, gassbrennere, strips og gaffatape“. Det ble også funnet en fryseboks stor nok for flere personer og et plastkar de antok var ment å brukes til water boarding.

Et annet anlegg ble funnet i Rotterdam og var ment å fungere som et operasjonssenter for “arrestteamet” som skulle kidnappe ofrene og bringe dem til tortursenteret.

Se også

Profilert nederlandsk krimreporter skutt på åpen gate

Den kjente nederlandske kriminalreporteren Peter de Vries ble i går skutt i det han kom ut av TV-selskapet RTLs lokaler i Amsterdam sentrum. Fem skudd skal ha blitt avfyrt, og et av disse traff ham i hodet. Han ble umiddelbart fraktet til sykehus der han…

Det fremkom også i rettssaken at stedet også var planlagt for å kidnappe barn og koner til rivalene og holde dem skjult under “barbariske forhold”.

Statsadvokat Koos Plooij uttalte under rettsaken at saken bør “bør minne rekreasjonskokainbrukere om konsekvensene av deres vaner”.

“Spørsmålet er hvor mange som er villige til å innrømme at det faktisk er en sammenheng mellom deres kokainbruk – enten det er for å feste, takle arbeidsstress eller undertrykke psykiske problemer – og underverdenen som gjerne svarer på etterspørselen. Men i henhold til sin egne regler: de korrumperer, undergraver, er brutale og sparer ingen.”

Se også

Politi og medier om advokatdrapet: Nederland forvandles til en narkostat

Den 18. september ble forsvarsadvokaten Derk Wiersum skutt ned og drept utenfor sitt hjem i Amsterdam. Årsaken antas å være hans rolle i opprullingen av en serie drap begått av et nettverk kokainsmuglere. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com