fbpx

Kriminelle hentet ut 160 millioner reseptbelagte piller fra det britiske legemiddelsystemet

Kriminelle hentet ut 160 millioner reseptbelagte piller fra det britiske legemiddelsystemet

BBC melder at kriminelle gjenger har smuglet titalls millioner av reseptbelagte medisiner fra det britiske legemiddelsystemet.

 

De har lurt eller bestukket farmasøyter eller grossister til å utlevere 160 millioner piller til en gateverdi på 2,2 milliarder kroner over en treårsperiode.

 

Se også: Legemidler utløste overdoseepidemien i USA

 

I enkelte tilfeller benyttet de kriminelle falske dokumenter for å fremstå som reelle forhandlere. Mens i andre tilfeller ble farmasøytene kontaktet direkte og tilbudt bestikkelser for å levere medisinene.

 

Tre av nettstedene de kriminelle satte opp for å selge medisinene, hadde omsetning på 600 millioner kroner over en 12-15-månedersperiode.

 

Se også: “Ingen resept nødvendig”. Opioider til salgs på Facebook i Norge

 

Typisk ville en farmasøyt eller grossist bestille store mengder av bestemte medisiner på oppdrag fra den kriminelle, som så solgte dem på nettet. De kriminelle organisasjonene opererer både med et salgsteam og et logistikkteam, og profitten er gigantisk, uttaler Alastair Jeffrey fra UK’s Medicines and Healthcare products Regulatory Agency.

 

Om kundene uttaler Jeffrey at det dreier seg om “vanlige medlemmer av samfunnet, med gode jobber som lever sine liv, som dessverre har endt opp med denne type stoffbruk. Vi snakker om tusener på tusener som muligens har behov for hjelp”.

 

Se også: Vil legalisering eliminere mafiaen?

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com