fbpx

“Livsfarlig å omtale GHB som et rusmiddel man kan omgå på samme måte som alkohol”

“Livsfarlig å omtale GHB som et rusmiddel man kan omgå på samme måte som alkohol”

I et innlegg i Klassekampen på lørdag om den kontroversielle kampanjen til Foreningen Tryggere Ruspolitikk (FTR) siterer Narkotikapolitikk.no tidligere avdelingsdirektør Ola Jøsendal ved Avdeling for rusmedisin ved Haukeland Universitetssykehus.

“det er livsfarlig å omtale GHB som et rusmiddel man kan omgås på samme måte som alkohol”

I en debatt om GHB på Narkotikapolitikk.no sin facebookside tidligere i år, skrev han at GHB er «et ekstremt farlig rusmiddel aldeles uten å kombineres med alkohol» og at årsaken var «at det terapeutiske vinduet [er] for smalt, altså avstanden mellom dosen som [gir] ønsket effekt, og dødelig dose».

Spesialisten i samfunnsmedisin kommenterte videre at «[det er livsfarlig] å omtale GHB som et rusmiddel man kan omgås på samme måte som alkohol» og kalte slike påstander for «dødelig desinformasjon».

Vi ber i innlegget norske helsemyndigheter, som yter tilskudd til FTRs informasjonsvirksomhet, om en umiddelbar avklaring på dette punktet.

Videre etterlyser vi “hva regjeringen akter å gjøre for å motvirke de sterke kreftene som nå arbeider for normalisering av narkotikabruk i samfunnet. Denne kriminelle industrien omsetter for flere milliarder kroner i Norge i dag. Og det er ikke gatepusherne som blir rike. Hvis aksepten for narkotika nå etableres i den yngre generasjonen kommer markedet til å mangedobles.

Det vil også helseproblemene til brukerne. Og volds- og kriminalitetsproblemene til unge marginaliserte menn, typisk med innvandrerbakgrunn, som skal jobbe i gjengene som leverer partydopet. Nasjonens evne til å møte mange av de kommende tiårenes utfordringer avhenger av at vi styrer klar av en slik utvikling.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com