fbpx
"Livsfarlig å omtale GHB som et rusmiddel man kan omgå på samme måte som alkohol" - Narkotikapolitikk
16887
post-template-default,single,single-post,postid-16887,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

“Livsfarlig å omtale GHB som et rusmiddel man kan omgå på samme måte som alkohol”

I et innlegg i Klassekampen på lørdag om den kontroversielle kampanjen til Foreningen Tryggere Ruspolitikk (FTR) siterer Narkotikapolitikk.no tidligere avdelingsdirektør Ola Jøsendal ved Avdeling for rusmedisin ved Haukeland Universitetssykehus.

“det er livsfarlig å omtale GHB som et rusmiddel man kan omgås på samme måte som alkohol”

I en debatt om GHB på Narkotikapolitikk.no sin facebookside tidligere i år, skrev han at GHB er «et ekstremt farlig rusmiddel aldeles uten å kombineres med alkohol» og at årsaken var «at det terapeutiske vinduet [er] for smalt, altså avstanden mellom dosen som [gir] ønsket effekt, og dødelig dose».

Spesialisten i samfunnsmedisin kommenterte videre at «[det er livsfarlig] å omtale GHB som et rusmiddel man kan omgås på samme måte som alkohol» og kalte slike påstander for «dødelig desinformasjon».

Vi ber i innlegget norske helsemyndigheter, som yter tilskudd til FTRs informasjonsvirksomhet, om en umiddelbar avklaring på dette punktet.

Videre etterlyser vi “hva regjeringen akter å gjøre for å motvirke de sterke kreftene som nå arbeider for normalisering av narkotikabruk i samfunnet. Denne kriminelle industrien omsetter for flere milliarder kroner i Norge i dag. Og det er ikke gatepusherne som blir rike. Hvis aksepten for narkotika nå etableres i den yngre generasjonen kommer markedet til å mangedobles.

Det vil også helseproblemene til brukerne. Og volds- og kriminalitetsproblemene til unge marginaliserte menn, typisk med innvandrerbakgrunn, som skal jobbe i gjengene som leverer partydopet. Nasjonens evne til å møte mange av de kommende tiårenes utfordringer avhenger av at vi styrer klar av en slik utvikling.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.