fbpx

Manchester-terroristen var “vodka-drinking, pot-smoking teenager”

Manchester-terroristen var “vodka-drinking, pot-smoking teenager”

Tidligere skolekamerater av Salman Abedi, 22-åringen som drepte 23 mennesker og skadet 116 i selvmordsangrepet i Manchester mandag denne uken, uttaler til Daily Mail at Abedi var en “vodkadrikkende, marijuanarøykende ungdom med voldelige tendenser”.

 

Vennene kan fortelle om en under gjennomsnittet begavet gutt som hoppet av universitetsstudiene, som snakket dårig engelsk, og som under oppveksten ble kalt Dumbo på grunn av sine utstående ører.

 

Han drakk – for det meste vodka -og røykte marijuana“, kan en som kjente ham i 7 år fortelle. “Han var alltid på klubber eller house parties. […] Han havnet ofte i trøbbel for han ble involvert i slåsskamper. Han var en typisk “street person”.

 

En annen kan fortelle fra oppveksten at “Salman fikk spesialundervisning på skolen. Jeg vet ikke om det var noe galt med ham, det virket på ham som han hadde sosiale problemer. […] Han brukte briller og virket litt tåpelig. Det var mye mobbing.”

 

En jevnaldrende nabo forteller til Daily Mail at Abedi for “et par måneder siden sang religiøse hymner på arabisk veldig høyt i gaten”. En annen føyer til at han “hadde anlagt skjegg og brukte kjortel fremfor vestlige klær. Jeg husker spesielt at han hadde glassaktige øyne. Det virket som han hadde røykt cannabis.”

 

Daily Mail sine avsløringer bekrefter bildet som har dannet seg etter terrorangrepene i Europa de siste par årene:

 

Terroristene har ikke vært tradisjonelle muslimer med religiøs livsstil forut for radikaliseringen. Tvert imot har de bakgrunn fra kriminalitet og har vært brukere av både alkohol og narkotika. Denne livsstilen ser det ut til at de fleste har videreført også etter radikaliseringstidspunktet.

 

Se flere artikler om dette temaet på Narkotikapolitikk.no:

 

(Også) Stockholms-terroristen hadde narkokrinell bakgrunn.

 

(Også) London-terroristen hadde narkokriminell bakgrunn.

 

Gangsterjihad (kronikk)

 

En annen verden (kronikk)

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com