fbpx

“Mari”, mor til rusavhengig tenåring: “absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”

“Mari”, mor til rusavhengig tenåring: “absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”

Agderposten forteller den 25. februar i reportasjen Den digitale dophandelen på Snapchat: – Her får du dop på sølvfat den sterke historien om “Mari” som er mor til en rusavhengig tenåring.

“rus er ekstremt lett tilgjengelig. Folk skjønner det ikke. Samfunnet skjønner det ikke.”

Hun forteller til avisa at “rus er ekstremt lett tilgjengelig. Folk skjønner det ikke. Samfunnet skjønner det ikke”.

Og: “Alt foregår på snapchat. Der markedsføres rus som en hvilken som helst vare”.

Mari bor med familien i et veletablert nabolag. Hun er ressurssterk, har høy utdanning og jobber i det offentlige.

Hun forteller at hun forventet at livet skulle by på utfordringer, men ikke dette: “Det er nesten umulig å sette ord på hvor mørkt og destruktivt rusmisbruk er. Som familie lever i en vedvarende krise. Det er absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”.

“Det er absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”

Hennes oppfatning bekreftes av flere kilder Agderposten har snakket med. Tidligere rusavhengig Steinar Schipper bekrefter at det avisa viser ham fra Snapchat er “ekstremt potent vare” og at “i praksis kan du sitte på gutterommet og bestille med et klikk. Her får du dop på et sølvfat”.

Teamleder for rus og avhengighet ved Sørlandet sykehus, Asbjørn Visland, uttaler i reportasjen at “Bildene viser et stort illegalt marked som er helt ute av storsamfunnets kontroll”, og han peker på at markedsføringen i sosiale medier bidrar til “å vanliggjøre illegale rusmidler, og spiller på det «kule» med rusen. Dette er rettet mot unge mennesker som er ekstra sårbare”

“kokain er et vanlig rusmiddel i mange ungdomsmiljøer. Nå begynner unge tidligere med mer potente stoffer”.

Han peker videre på at “kokain er et vanlig rusmiddel i mange ungdomsmiljøer. […] Nå begynner unge tidligere med mer potente stoffer”.

Agderposten har også snakket med en ung kvinne som kan fortelle at det blant 20-åringer som kun bruker rusmidler i helgene, er vanlig at kokain bestilles på hujemmefest:

“I løpet av kvelden tar man opp en bestilling. Man spør hvor mange som vil være med og noen minutter etter at en melding er sendt kommer noen på døra. Det er som å bestille en pizza.”

“noen minutter etter at en melding er sendt kommer noen på døra. Det er som å bestille en pizza”

“Mari” – som er anonym på grunn av trusler hun har mottatt – forteller videre til Agderposten om livet som mor til en rusavhenig tenåring:

“Rusen er ikke gratis. De betaler med å gjøre ulike tjenester for bakmenn. Det kan være å levere narkotika til andre. […] Jeg vet om noen få gutter som prostituerer seg, men det må så godt som alle jentene gjøre.”

 

Se også

Hjertespesialist har behandlet flere ungdommer i Arendal etter kokainbruk

Agderposten bringer i dag en reportasje fra et stort foreldremøte i Arendal kulturhus tirsdag kveld om kokain og voldstrusler i vanlige3 ungdomsmiljøer i byen. 

Økende narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden

Lokalavisene fortsetter å dekke den økende utbredelsen av narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden. I helgen hadde tre aviser snakket med én russepresident, seks 3.klasseelever og én ruskonsulent.

Norske lokalaviser: narkotikabruk blant mindreårige normaliseres

Noen avisklipp fra de første dagene i mars som viser at normaliseringen av narkotikabruk blant mindreårige fortsetter uforstyrret.

“Mari”, mor til rusavhengig tenåring: “absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”

Agderposten forteller den 25. februar i reportasjen Den digitale dophandelen på Snapchat: – Her får du dop på sølvfat den sterke historien om “Mari” som er mor til en rusavhengig tenåring. Hun forteller til avisa at “rus er ekstremt lett tilgjengelig. Folk skjønner det ikke….

Fra Sande til Sandnes: Salg og bruk av narkotika på ungdomsskoler

Sande avis skriver den 22. februar om at det sniffes kokain på toalettene i friminuttene ved en ungdomsskole i bygda. Avisa har hørt tilsvarende historier fra flere foreldre, uavhengig av hverandre.

 

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com