fbpx

Millennials på heroin fyller legevaktene i California

Millennials på heroin fyller legevaktene i California

Los Angeles Daily News tar i denne artikkelen for seg den kraftige veksten av heroinbruk blant unge voksne i California. De første tre måneder av 2016 ble det registrert 412 personer i aldergruppen 20-29 som trengte øyeblikkelig hjelp på grunn av heroininntak. Det er en fordobling i forhold til samme tidsrom i 2012.

Avisen siterer en kilde i delstatens helsevesen: En av utilsiktede konsekvensene av legemiddelepidemien har vært heroinavhengighet og overdoser, delvis som følge av overgangen fra reseptbaserte opioider til rimeligere heroin på gata.

 

Det er alt fra “idrettsutøveren på videregående til nabogutten. Det er ikke lenger folk fra den lugubre delen av byen

 

Spesialist i avhengighet Dr. Crescenzo Pisano kan fortelle til avisen at mens den typisk heroinavhengige tidligere var bosatt i de fattige havnekvarterene, så kommer de nå fra alle slags sosiale bakgrunner: Det er alt fra “idrettsutøveren på videregående til nabogutten. Det er ikke lenger folk fra den lugubre delen av byen.”

 

Om mekanismen som bringer dem til heroinbruk, sier han: “Folk prises ut. Forholdsvis velstående ungdom begynner å stjele (for å finansiere opioidmisbruk, overs.anm.) og finner at heroin er billigere å bruke.”

 

Se også: Heroin: Epidemi i USA – produksjonsboom i Mexico

 

I artikkelen vises det til at en enkelt pille med det smertestillende opioidpreparatet som så mange har blitt avhengige av, Oxycodon, kan koste opptil 80 dollar på gaten. En liten pose heroin derimot kan man få for 5 dollar.

 

Avisen har intervjuet Jody Waxman som sitter i styret for en støttegruppe for foreldre og ungdom, “Because I love You”. 75% av ungdommene gruppen arbeider med er heroinavhengige.

 

Waxman bekrefter at siden opioidbaserte legemidler ble vanskeligere å få tak i, vender ungdommen seg nå mot heroin.

 

Hun holdt selv på å miste sin, den gang 23 år gamle, sønn i heroinoverdose: “Vi er en pen middelklassefamilie. En jødisk familie. Hva i hevete skjedde? Hele narkotikaproblemet er enormt.”

 

“Løsningen er utdanning,” tilføyer hun. “Vi må utdanne foreldrene, fortelle dem at ‘du er ikke ditt barns venn’. Du må låse medisinskapet. Og du må vite hvem som er ditt barns venner.”

 

 

Se også: Misbruk av legemidler: 200% økning i overdosedødsfall på verdensbasis

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com