fbpx

Narkotikabruk blant ungdom øker over hele landet

Narkotikabruk blant ungdom øker over hele landet

Aksepten for og bruken av narkotika blant ungdom landet over fortsetter å øke. Her er et knippe saker fra landets lokalaviser fra den siste uken.

Finnmark

iFinnmark.no rapporterer om at det er frykt for at narkotikaen tar overhånd i Gamvik, “det er fritt frem, det flyter over av rus”.

“på utestedene flyter det av narkotika”

Oddbjørn Hansen, leder for Frivilligsentralen, og tidligere leder i Mehamn Arbeiderlag, uttaler til avisa at “på utestedene flyter det av narkotika, og vi ser at folk selger og kjøper på åpen gate også andre steder i kommunen. Jeg har jobbet i utelivsbransjen i en årrekke tidligere, og har kjennskap til hva det er som skjer.”

Dette gjelder også blant unge, ifølge Hansen:

“Jeg ser hvor lett det har blitt å få tak i stoff. Det er fri flyt av både hasj, amfetamin og omtrent det du ønsker å få tak i. Slik blir det når kontrollen er svak, og nærmest ingen blir tatt. De få som blir tatt med narkotika, får kanskje bare en bot.”

“Ungdommen ruser seg før de kommer på skolen, i skoletida og etter skolen”

Troms

Harstad Tidende melder at “bruken av narkotika, spesielt på fester, blir mer og mer normalisert blant ungdom i videregående skolealder i Harstad”.  Brukerne kommer “like ofte fra såkalte gode hjem, med ressurssterke foreldre, som de med lavere sosial status”.

Seksjonsleder for forebygging og etterretning, Ørjan Munkvold, uttaler til avisa at de “ser at en del unge mennesker ukritisk ruser seg på alt fra hasj, ecstasy, GHB, MDMA til amfetamin og kokain. Noe har endret seg i tilnærmingen til disse ulovlige stoffene, en slags normalisering og “ufarliggjøring” av bruken.

 

Akershus

Romerike Blad melder at Jessheim videregående inviterte til kveldsmøte om narkotika og rusproblemer. På møtet fremkom det at narkotika brukes blant barn ned i 13-14 årsalderen i Ullensaker og Nannestad. “Ungdommen ruser seg før de kommer på skolen, i skoletida og etter skolen, men passer på at de er klare når foreldrene kommer hjem på kvelden”, ifølge avisa.

Og i helgene florerer partydopet.  “Det er mange som sliter psykisk, har komplekser, prestasjonsangst – og cannabiskokain, ecstasy, tabletter – føler de roer ned, døyver smerter, tristhet”, lyder det videre i artikkelen.

“en del unge mennesker ukritisk ruser seg på alt fra hasj, ecstasy, GHB, MDMA til amfetamin og kokain”

Trøndelag

Trønder-Avisa melder at de i Grong ble arrangert folkemøte om ungdomsmiljø og rus. Elevsådleder Guro Nesser kommenterer at flere ungdommer nylig ble tatt for narkotikabruk og at hun synes det er en skummel utvikling når så mange velger å bruke narkotika og stoffene er så lett tilgjengelig.

 

Nordland

Bodø.nu har fulgt en ung vennegjeng som røyker cannabis ukentlig. Politiet sier i en kommentar til nettavisa at “narkotikabruk blir ufarliggjort og bagatellisert”.

 

Se også

Bergen: “Narko er en stor del av festkulturen på videregående”

Denne uken ble det holdt et infomøte om narkotika for elever på vg2 på skolene i bydelene Fana og Ytrebygda i Bergen.

Politiet i Namdal: “Foreldre må få øynene opp for hva ungdommene sine holder på med”

“Det som er spesielt foruroligende er at det er streite og flotte ungdommer som blir tatt. Ungdommer som av samfunnet blir definert som vellykkede”

Aust-Agder: Ungdommer på 13-14 år tar overdose på GHB

– De unge bryr seg ikke om hva de putter i seg av rusmidler. De tester mer og er ukritiske til det som tilbys, sier Kim Filskov Michelsen i overdoseteamet i Arendal kommune til Agderposten.

Politiet i Levanger: “Slutt å være selvopptatt. Bruk tiden på barna dine.”

“Noen forteller om narkotikabruk på fester, og da han spør om hvorfor, så sier flere av ungdommene at hasj er kult.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com