fbpx
"Narkotikabruken i Trondheims uteliv er ute av kontroll" - Narkotikapolitikk
17032
post-template-default,single,single-post,postid-17032,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

“Narkotikabruken i Trondheims uteliv er ute av kontroll”

Narkotikabruken i Trondheims uteliv er ute av kontroll, skriver Adresseavisen. “Kokain har blitt det store partydopet”.

Kokain og MDMA gjør at jeg blir den fyren jeg egentlig ønsker å være

Avisa har intervjuet en typisk rekreasjonsbruker av partydop, “Lars”, som”fremstår som hvilken som helst annen kar i midten av 20-årene. Han går i dyre klær, har tilsynelatende alt på stell.”

Fra samtalen:

“Jeg har vært opptatt av å være en viss type ute på byen, se stor og flott ut og å være en mester til å sjonglere samtaler. Kokain og MDMA har hjulpet meg å opprettholde fasaden.”

“Jeg vet at det er en slags flukt, at jeg til tider er usikker på meg selv. Kokain og MDMA gjør at jeg blir den fyren jeg egentlig ønsker å være.”

“I løpet av en måned kan jeg for eksempel ta meg fire fester, en gang hver helg der jeg kjøper kola til alle kveldene. Da blir det fort rundt 6000 i måneden.”

“Det er folk som dealer inne på utestedene. Kjøp og salg diskuteres der inne, deretter kan du bli med utenfor eller hjem til noen for å kjøpe. Kjenner du folk i byen, så er du som oftest bare to ledd unna å få tak i noe, enten det er cannabis, kokain eller MDMA.”

“Etter hvert fant vi ut at det var enda bedre og artigere å ta MDMA på byen ute blant folk. Du blir så ekstrovert og glad i mennesker. Men han blir sliten av å ta MDMA, opptil i flere dager i etterkant. Og tar han det for ofte, går det fort utover hverdagen når mandag kommer.”

Stasjonssjef Arve Nordtvet ved politiet i Trondheim uttaler i artikkelen at “rekreasjonsbrukerne er en annen gruppe enn de som vi tradisjonelt forbinder med narkotikabruk, […] disse brukerne har gjerne fine jobber og tilsynelatende det meste på stell i hverdagen.”

Rådgiver Katrin Øien i Kompetansesenter rus i Midt-Norge uttaler til avisa at “en del av rekreasjonsbrukerne av kokain, ecstasy og MDMA til å begynne med kan oppleve at rusmidlene ikke har den negative effekten de har blitt fortalt. De fleste har fått med seg at bruk av rusmidler har konsekvenser, men det kan være vanskelig å se når man mister kontrollen og begynner å bruke mer og oftere enn man hadde tenkt.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.